همانطور که میدانید به دلیل رقابت شدید این روزها میان شرکتها در زمینه استفاده از تکنیکهای حرفهای به منظور تبلیغ محصولات مختلف و ترغیب کردن مصرف کنندگان به خرید آن اجناس مبحث کپی رایتینگ دیگر برای همه بسیار شناخته شده شده است.
همانطور که حتما تا کنون حتما این جمله را بارها و بارها شنیدهاید به معنای واقعی (محتوا پادشاه است). از آنجایی که نوشتن تبلیغات و یا نویسندگی یکی از مهمترین تکنیکهایی است که میتواند برای شرکتها و یا سازمانها منجر به فروش بیشتر، بازدید بالاتر و یا افزایش فالوور بیشتر شود این روزها دیگر بازار کار کپی رایترها و نویسندهها به شدت داغ شده است.
در واقع هدف کلی از کپی رایتینگ نوشتن یک متن بسیار جذاب است که بتواند خوانندگان را در راستای انجام یک کار خاص متقاعد سازد. از آنجایی که این روزها کپی رایتینگ در زمینه متقاعد سازی و یا دیجیتال مارکتینگ حرف اول را میزند ما تصمیم داریم تا در این مقاله راهنمایی کامل کپی رایتینگ و اصول آن را به شما آموزش دهیم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
کپی رایتینگ چیست؟
کپی رایتینگ به معنای فرمول بندی متنی است که از آن در فروش مستقیم استفاده میشود و میتواند در کانالهای مختلف به بیش از یک شکل نمایش داده شود. حال خواه در وبلاگها یا در شبکههای اجتماعی نوشته شود و یا به صورت پادکست درآید یا حتی در کلیپهای ویدئویی یا سایر موارد این چنینی از آن استفاده گردد.
کپی رایتینگ علاوه بر کمک به روند فروش شامل اهداف مختلفی دیگری از جمله جذب بیشتر خواننده به وب سایتها و تشویق آنها برای عضویت در خبرنامهها یا بارگیری یک بروشور خاص نیز هست.
به طور خلاصه میتوان گفت که کپی رایتینگ نوعی نوشتار است که با بیان شیوا و جذاب خود مردم را به انجام کاری دعوت میکند كه به شركت در رسیدن سریعتر به سمت اهداف بازاریابی که دارد كمك میكند.
تفاوت کپی رایتینگ با تولید محتوا چیست
همانطور که در ابتدای این مقاله برایتان توضیح دادیم متوجه شدید که کپی رایتینگ نوشتاری است که میتواند در قالب تصویر، فیلم و یا متن در هر گونه تبلیغاتی گنجانده شود.
در وهله اول میتوان این گونه گفت که هدف از کپی رایتینگ فروش یک محصول یا خدمات است. فراموش نکنید که به منظور بازاریابی و تبلیغات همیشه ابتدا به اندکی سخنرانی موثر نیاز است.
از آنجایی که نوشتن مطالب تبلیغاتی همیشه میتواند به ارتقا یافتن و یا افزایش فروش یک تجارت، سازمان، برند و یا محصول خاص کمک کند کپی رایتینگ همواره دارای جایگاه ویژهای در تبلیغات بوده، هست و خواهد بود.
با این تفاوت که در تولید محتوا میتوان اینگونه بیان کرد که هدف اصلی نویسنده این است که یکسری مطالب مفید و صرفاً آموزنده در خصوص مسائل متفاوت به خوانندگان خود ارائه دهد که در نهایت میتواند مورد استفاده آنها قرار گیرد و یا در تصمیمگیریها به آنها کمک کند.
پس به صورت کاملاً ساده و خلاصه به شما می گوییم که تفاوت کپی رایتر و تولید کننده محتوا در این است که کپی رایترها هدفی جز متقاعد کردن مشتری به خرید یک محصول و یا خدمات خاص ندارند در صورتی که هدف تولید محتوا این است که یک سایت و یا سازمان خاص بتواند با ارائه مطالب مشتریان و کاربران بیشتری را به سمت خود جلب کند.
به خاطر شباهت زیاد این دو مبحث به یکدیگر بسیاری از افراد آن دو را با یکدیگر اشتباه میگیرند و تصور میکنند که کپی رایتینگ و تولید محتوا هر دو یک مبحث هستند.
در حالی که استراتژی بازاریابی محتوا عمدتاً به تئوری قیف بازاریابی متکی است که این تئوری فرض میکند مشتری باید یک سری مراحل را طی کند تا تبدیل به یک مشتری بالقوه برای شرکت شود.
یک کپی رایتر موفق دارای چه ویژگیهایی است؟
اگر به نویسندگی و یا مبحث کپی رایتینگ علاقهمندید و از قضا دستی هم به قلم دارید ما سعی کردیم تا در این بخش از مقاله به معرفی مهارتها و ویژگیهایی که یک نویسنده کپی رایتر باید داشته باشد بپردازیم:
توجه داشته باشید که برای تبدیل شدن به یک کپی رایتر علاوه بر گذراندن آموزشهای لازمه و نوشتن نمونه کارهای مرتبط با کپی رایتینگ باید دارای یک سری ویژگیها و خصوصیات دیگری نیز باشد که در ادامه این بخش از مقاله آنها را به شما معرفی خواهیم کرد:
- خلاقیت:
اولین و موثر ترین عنصر در راستای خلق یک نوشته تبلیغاتی خوب خلاقیت است. مبحث نوشتن و نویسندگی کاملا بر پایه خلاقیت میچرخد بنابراین شما واقعاً باید استعدا و خلاقیت کافی برای انجام این کار داشته باشید.
- رسانههای اجتماعی:
یک کپی رایتر موفق درک کاملی از مفاهیم و مهارتهای SEO دارد و به خوبی نوع ظرافتی که باید در نوشتن مطالب مخصوص به هر رسانه اجتماعی به خرج دهد را میشناسد.
- توانایی یادگیری در شغل:
کپی رایتینگ و تبدیل شدن به یک کپی رایتر جزو آن دسته از مواردی است که شما میتوانید چگونگی انجام تمام و کمال آن را در حین انجام کار(کاراموزی) خود یاد بگیرید. توجه داشته باشید این شغل و پیشه میتواند برای آن دسته از افرادی که میتوانند با استفاده از تصاویر و کلمات داستانهای طولانی بسازند و خارج از چارچوب فکر کنند بهترین کار دنیا است.
داستانهایی که شما میتوانید از خودتان بسازید همان عاملی است که میتواند در نهایت منجر به فروش یک محصول شود. همچنین به منظور اینکه متوجه شوید آیا استعداد انجام این کار را دارید یا خیر میتوانید مدتی را به عنوان کارآموز در بخش تبلیغات یک آژانس سپری کنید تا بفهمی اصلا استعداد نوشتن دارد یا خیر.
- برقراری ارتباطات:
برای نوشتن یک کپی رایتینگ حرفهای باید بتوانید به خوبی با مشتریان و همکاران خود ارتباط برقرار کنید.
- توجه به جزئیات:
توجه شما به جزئیات در طول نوشتن همان چیزی است که میتواند رد نهایت منجر به دسیابی رضایت مشتریان را کار شما گردد. پس فراموش نکنید که جلب رضایت مشتری تمام جزئیاتی است که شما به آن نیاز دارید.
معرفی اصول کپی رایتینگ
در این بخش از این مقاله از ویترین سافت قصد داریم تا همانطور که در ابتدا به شما قول دادیم به معرفی اصول کپی رایتینگ بپردازیم. پیروی کردن از این اصول برای آن دسته از نویسندگانی که قصد دارند تا با مشتریان خود بهتر ارتباط برقرار کنند بسیار مناسب است.
توجه داشته باشید که یادگیری اصول کپی رایتینگ و به فروش رساندن محصولات به واسطه تبلیغات کار آسانی است اما به منظور تسلط پیدا کردن بر آن شما به تمرین و تکرار بیشتری در این زمینه نیاز دارید تا بتوانید تجربه کافی برای نوشتن یک چنین متنی را پیدا کنید.
در ادامه برای شما اقدام به معرفی اصولی کردیم که میتواند رعایت آنها در این راه شما را به سمت موفقیت هدایت کند:
- تیتر جذاب انتخاب کنید
همواره یکی از مهم ترین و دشوارترین اصول کپی رایتینگ انتخاب عناوین جذاب بوده است. لازم است بدانید که انتخاب یک عنوان جذاب میتواند تنها با استفاده از چند کلمه جمع بندی مفیدی در خصوص یک موضوع خاص در اختیار کاربران قرار دهد و آنها را ترغیب به این کند تا روی نوشته شما کلیک کنند.
داشتن مهارت در زمینه نوشتن یک تیتر جذاب یکی دیگر از مواردی است که باید در راستای تبدیل شدن به کپی رایتر موفق آن را جدی بگیرید.
توجه داشته باشید که عناوینی هستند که میتوانند خوانندگان را با استفاده از دادههای خود ترغیب به کلیک و خواندن ادامه مطلب کنند این عناوین میتوانند شامل تیترهایی با موضوع اخبار فوری، اخبار بازی، چگونه انجام دادن یک کار و یا … باشند.
- شناخت خوانندگان یا کاربران
دومین اصل از کپی رایتینگ این است که شما بتوانید ذهنیت افرادی را که قرار است متن شما را مطالعه کنند را بخوانید و نیازهای آنها را درک کنید.
شما باید در نوشتههای خود با موقعیت فعلی آنها همدردی کنید و در خصوص چیزهایی که آنها میدانند، آنچه دوست دارند بدانند و این که چگونه تجارت شما میتواند با آنها در این راه کمک کند ارتباط برقرار کنید و بنویسید. اما باید توجه داشته باشید که این سبک و شیوه نمیتواند همیشه بر روی تمام مخاطبان تاثیر بگذارد.
در واقع مهم است که شما بتوانید ماهیت مخاطبینتان را درک کنید تا بنابر آن بتوانید روش مناسبی را برای برقراری با آن ها انتخاب کنید. شما باید اولویتهای آنها را بشناسید و دلایلی را که میتواند آنها را به سمت خرید محصول و یا خدمات خاصی سوق دهد بشناسید.
- بیشتر از مزایا بنویسید نه صفات محصول
مشتری همیشه بیش از آنکه به ویژگیهای یک محصول بپردازد به سود حاصل از خرید هر سرویس یا کالایی علاقهمند است. بنابراین تمرکز شما در نوشتن و کپی رایتینگ باید روی مزایایی باشد که از خرید محصول یا خدماتی که ارائه میدهید به مشتری تعلق میگیرد.
- به زبان مشتری بنویسید
اگر کالایی را میفروشید باید از تمام جنبههای فنی آن کاملاً آگاهی داشته باشید اما بدانید که نمیتوانید از این طریق با مشتری خود صحبت کنید.
شما باید با زبانی که مشتری میفهمد با او صحبت کنید تا بتواند به راحتی صحبتهای شما را بفهمد و تشخیص دهد که آیا خرید این محصول برای او مناسب است یا نه.
- متن خود را مختصر و مستقیم بنویسید
مطالبی را که مینویسید کوتاه و مستقیم و هدفدار نگه دارید تا بازدید کننده هنگام خواندن متن خسته نشوند.
به سه سوال زیر دقت کنید و سعی کنید از این پس در هر کپی رایتینگی که مینویسید از ماهیت کلی آن استفاده نمایید.
چه کالایی یا خدماتی را می فروشید؟
مشتری چه فایدهای از خرید خواهد داشت؟
میخواهید مشتری در این مرحله چه اقدامی انجام دهد؟
نتیجه گیری
ما در این مقاله سعی کردیم تا به راهنمایی کامل کپی رایتینگ و اصول آن برای شما بپردازیم. بطور کلی و خلاصه ما در این مقاله به توضیح این مبحث پرداختیم که اصلا کپی رایتینگ چیست و یک کپی رایتر خوب باید چه ویژگیهایی داشته باشد.
همچنین به بررسی تفاوت میان کپی رایتینگ با تولید محتوا پرداختیم که ممکن است برای بسیاری از افراد یک مبحث بسیار مشابه و گمراه کننده باشد.
بیشتر بخوانید :
نظرات