اینستاگرام به عنوان یکی از محبوبترین شبکههای اجتماعی در سال 2016 یک قابلیت یا feature جدید تحت عنوان بیزینس اکانت (Business profile) به تمامی کاربران خود معرفی نمود. این قابلیت برای تجارت و گسترش کسب و کارها در اینستاگرام طراحی شده که محدودیتهای خاص را تا حد جای ممکن برای کاربران از بین برده است.
در واقع همین امکانات زمینه را برای تبدیل صفحه اینستاگرام به بیزینس توسط بسیار از کاربران به وجود آورد. چنانچه شما نیز قصد دارید با استفاده از اینستاگرام گامی بلند در راستای گسترش کسب و کار خود بردارید، توصیه میکنیم که تمامی نکات و اطلاعاتی که در رابطه با پیج بیزینسی اینستاگرام در ادامه این مقاله از ویترین سافت گردآوری شده است را مورد مطالعه قرار دهید.
Business profile یا اکانت تجاری چیست؟
در وهله اول شما باید با اکانت تجاری اینستاگرام آشنا شوید. در واقع اکانت تجاری یک صفحه در اینستاگرام است که برای تجارت و بهبود شرایط کسب و کار از آن استفاده میکنند.
به عبارت دیگر تمامی کاربرانی که قصد درآمدزایی از طریق Instagram را دارند برا خود بیزینس پروفایل ایجاد می کنند تا بدین شکل بتوانند نرخ فروش محصولات خود را بالا ببرند و از این راه علاوه بر ایجاد یک منبع درآمد، به کسب و کار اصلی خود رونق ببخشند. با استفاده از اکانت تجاری، فرد امکانات ویژه ای در قسمت مدیریت در اختیار خواهد داشت که کاربران عادی به این قابلیت ها و امکانات دسترسی ندارند.
شایان ذکر است که برای تبدیل صفحه اینستاگرام به بیزینس شما هیچ مبلغی را پرداخت نخواهید کرد و کل این پروسه به صورت کاملاً رایگان انجام میشود.
اکانت تجاری یا بیزینس پروفایل اینستاگرام چه مزایا و امکاناتی دارد؟
بعد از آشنا شدن با تعریف کلی اکانت تجاری اینستاگرام، بدون شک لازم است که اطلاعات لازم درباره مزیت ها و امکاناتی که این حساب در اختیار شما قرار می دهد به دست بیاورید. در ادامه به بررسی تمامی موارد پرداخته شده است.
1- دکمه تماس – Contact button
یکی پر اهمیت ترین ویژگی های اکانت تجاری امکان ارتباط برقرار کردن با مشتریان است که برای بهبود شرایط یک کسب و کار بهره گیری از این ویژگیهای امری ضروری است.
در واقع کاربر میتواند دکمه تماس را در قسمت بالای پروفایل خود ایجاد کند، تا بدین شکل تمامی اطلاعات مهم مانند ایمیل، شماره تلفن و آدرس را در آن قرار دهد؛ و بدین ترتیب مشتریان بتوانند در صورت نیاز با شما ارتباط برقرار کنند.
چنانچه قصد تبدیل صفحه اینستاگرام به بیزینس را دارید، توصیه می شود که حتماً از این قابلیت به نفع خود استفاده کنید. علاوه بر این می توانید در قسمت Caption کاربران و مشتریان خود را از وجود دکمه تماس مطلع نمایید.
2- انالیز پست ها و مخاطب ها – Instagram insights
فردی که خود را به عنوان یک برند مطرح معرفی می کند، باید بتواند مشتریان و کاربران خود را تا جای ممکن تحلیل کند و بر اساس داده های به دست آمده اقدامات لازم برای بهبود بیزینس خود را در نظر بگیرد. علاوه بر این باید بعد از انتشار پست ها بازخورد آنها مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید آن ها را با توجه به انتظار و علاقه مشتریان خود بروز رسانی کنید.
از جمله مهم ترین قابلیت های Business profile در اینستاگرام، امکان بررسی و تحلیل کاربران است. در واقع در این حالت شما دادههای کاملی درباره فالوورهای خود در اختیار خواهید داشت تا در واقع به این شکل بازار هدف خود را شناسایی کنید. از جمله این دادهها و اطلاعات می توان به جنسیت، سن، موقعیت مکانی و … اشاره نمود.
البته توجه کنید که با استفاده از Instagram Insights شما فقط می توانید آن دسته از پست ها را مورد تحلیل و بررسی قرار دهید که بعد از تبدیل صفحه اینستاگرام به بیزینس منتشر کردهاید.
3- قرار دادن لینک در استوری
استوری در اینستاگرام از بازدید بالایی برخوردار است و شما می توانید به وسیله آن داستان مورد نظر خود که تحت عنوان تصویر، ویدیو کوتاه یا متن است به فالوورها و مشتریان خود ارائه کنید.
همانگونه که میدانید کاربران از استوری ها بیشتر بازدید می کنند از اینرو اکانت تجاری از این قابلیت برای معرفی و همچنین برندسازی کسب و کار ها استفاده کرده است.
در اکانتهای معمولی یک محدودیت خاص دامنگیر استوریها می شود، و آن هم عدم امکان قرار دادن لینک در استوری است. البته اگر بیزینس اکانت ایجاد کنید و تعداد فالوور های شما بالا 10000 شود می توانید در صورت تمایل لینک وب سایت، تلگرام و … را در استوری خود قرار دهید.
4- تبلیغات اینستاگرام – Instagram ads
از دیگر مزیت های اکانت تجاری اینستاگرام امکان تبلیغات آسان است. در واقع فرد می تواند به راحتی هر یک از پستهای خود را به تبلیغات تبدیل کند که به این حالت اصطلاحاً Promote کردن می گویند. به منظور بهرهگیری از این قابلیت تنها کافیست روی پست مورد نظر کلیک نمایید و سپس پروموت را فعال کنید.
متاسفانه این مزیت در کشور ایران فعال نیست ولی با این حال برخی افراد با استفاده از برخی شیوه های خاص از همین Instagram ads یا تبلیغات استفاده می کند.
محدودیت های بیزینس پروفایل در مقایسه با پروفایل شخصی
همان گونه که در قسمت های قبلی توضیح داده شد، اکانت تجاری می تواند امکانات و قابلیت های مهمی را در اختیار شما قرار دهد؛ ولی با این حال برخی محدودیتهای خاص خود را دارد. این در حالی است که در اکانتهای شخصی یا عادی یا چجنین محدودیتهایی مواجه نخواهید شد. برای آگاهی از این محدودیتها در ادامه این مقاله با ما همراه شوید.
– بیزینس پروفایل را نمی توان در حالت خصوصی یا Private قرار داد.
بدیهی است که اکانت های شخصی را می توان در دو حالت عمومی یا خصوصی قرار داد. این در حالیست که اکانت تجاری از این قابلیت محروم است.
البته باید در نظر داشت که حالت خصوصی با برند سازی در تضاد بوده و از دیده شدن محصولات و پست های شما تا حدی جلوگیری میکند. البته در برخی از کسب و کارها فرایند جذب فالوور با برخی سخت گیریها صورت می گیرد که در این حالت باید از اکانت شخصی بهره گیری شود.
– Business profile را نمی توان به چند حساب فیس بوک متصل کرد.
از دیگر محدودیت هایی اکانت تجاری این است که فقط میتوانید به یک حساب فیس بوک متصل شوید. این در حالیست که اکانت شخصی را میتوان به چند اکانت فیس بوک وصل کرد. از این رو اگر کسب و کار شما نیازمند اتصال به چند صفحه فیس بوک را دارد، بدون شک با مشکل مواجه خواهید شد.
تبدیل صفحه اینستاگرام به بیزینس (تجاری) در 8 قدم
برای تبدیل اکانت اینستاگرام به بیزینس یا تجاری، در وهله اول باید مطمئن شوید که پروفایل شما در حالت عمومی قرار دارد. چرا که در اینستاگرام امکان تبدیل پروفایل خصوصی به تجاری وجود ندارد. در ادامه برای تبدیل صفحه اینستاگرام به بیزینس باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
1- برنامه اینستاگرام خود را به آخرین نسخه موجود آپدیت کرده و سپس مجدداً وارد حساب کاربری خود شوید.
2- در قسمت پایین بر روی ایکنی که به شکل آدمک است تب کنید و سپس با لمس کردن گزینه 3 خطی به صفحه تنظیمات حساب کاربری خود وارد شوید.
3- در این مرحله از لیست ظاهر شده گزینه Account را لمس کنید.
4- حال به سمت پایین صفحه حرکت نمایید و گزینه Switch to Professional Account که به رنگ آبی است را انتخاب کنید.
5- اکنون که برای تبدیل صفحه اینستاگرام به بیزینس گزینه Business را لمس کنید.
6- در این مرحله به صفحه ای منتقل می شوید که ورود شما به بیزینس اکانت Instagram را خوش آمد می گوید. همچنین در این صفحه به شما اعلام می شود که می توانید با اضافه کردن قابلیت های مانند تماس با ما یا موارد دیگر به راحتی با مشتریان و کاربران خود ارتباط ایجاد کنید.
7- در ادامه لیستی در اختیار شما قرار داده می شود که می تواند به وسیله آن امکان نمایش دادن یا ندادن موارد داخل لیست را تعیین کنید. این لیست عبارت است از:
– وبلاگ شخصی: Personal blog
– محصولات / خدمات: Products / Service
– هنر: Art
– نوازنده / گروه موسیقی: Musician / Band
– خرید و خرده فروشی: Shopping and Retail
– سلامتی / زیبایی: Beauty / Health
– فروشگاه / خواروبار: Grocery / Store
8- در مرحله آخر وارد قسمتی می شود که اطلاعات قابل رویت شما برای مشتریان و فالوور ها را نمایش میدهد. در واقع افراد می توانند از اطلاعات این قیمت با شما ارتباط برقرار کنند.
البته شما می توانید در صورت لزوم هر زمان، اطلاعات این قسمت را تغییر، حذف یا بروز رسانی کنید. در نهایت با زدن دکمه “Next” این قسمت ثبت می شود و در ادامه در صورت تمایل می توانید حساب اینستاگرام خود را به حساب فیس بوک خود وصل کنید.
البته باید به این نکته توجه داشت که جهت وصل کردن اکانت اینستاگرام به فیس بوک باید حتماً IP خود را تغییر دهید، چرا که IP ایران تحریم است و نمی توانید از این طریق اقدامات لازم را در نظر بگیرید.
نحوه خارج شدن از اکانت تجاری اینستاگرام
در صورت نیاز برای خارج شدن از Business Account تنها کافیست اقدامات زیر به صورت یک لیست 7 مرحله ای توضیح داده شده است، انجام دهید.
1- جهت خارج شدن از اکانت تجاری باید در وهله اول وارد برنامه Instagram خود شوید.
2- از میان تب هایی که در قسمت پایین قرار دارد باید تب پروفایل کاربری را برگزینید.
3- آیکونی که به شکل 3 خط است را لمس کنید.
4- در این قسمت باید گزینه تنظیمات یا همان Settings را برگزینید.
5-حال در این مرحله گزینه Account را لمس کنید.
6- به سمت پایین صفحه حرکت نمایید و گزینه Switch to personal Account را لمس کنید.
7- در نهایت یک پیغام نمایش داده می شود با محتوای این که شما به اکانت شخصی خود بازگردانده می شوید که در این حالت محتوا و داده های پست های تبلیغاتی شما غیر قابل نمایش می شود و شما دیگر به Insight جهت تحلیل آماد و داده های مربوط به پست و استوری دسترسی نخواهید داشت. برای تایید گزینه Switch Back را انتخاب نمایید. اکنون اکانت اینستاگرامی شما در حالت شخصی است.
توجه: شایان ذکر است که برای تغییر حالت تجاری به شخصی باید حتماً اتصال خود با فیس بوک را قطع کنید.
توجه: البته دقت کنید که در صورت تمایل می توانید به بیزینس اکانت خود مجدداً بازگردید.
بررسی قابلیت های اکانت تجارتی
همان گونه که توضیح داده شد بعد از تبدیل صفحه اینستاگرام به بیزینس شما خواهید توانست از امکانات و قابلیتهای آن استفاده کنید؛ تا بدین ترتیب اطلاعات دقیق درباره فالوورها و کاربران خود و مهم تر از همه بازخورد پستها و استوریهای خود به دست بیاورید. در ادامه به بررسی دقیق این موارد میپردازیم.
بررسی آمار Instagram Insights
همان گونه که در قسمتهای قبلی نیز اشاره شد از Insight اینستاگرام برای تحلیل آمار و دادههای مربوط به پست ها و تبلیغاتی که توسط فرد منتشر میشود، استفاده میکنند. البته این آمار متشکل از برخی اصطلاحات است که در ادامه اطلاعات لازم در مورد هر یک از آنها گردآوری شده است.
– Impressions
این مورد به شما بیان میکند که پست و همچنین تبلیغات منتشر شده توسط شما، چندین بار روی صفحه نمایش کاربران و فالوورها آمده است.
– Reach
با بررسی این قسمت از تعداد دفعاتی که کاربران پست شما را مشاهده کردهاند، آگاه میشوید.
– Website click
این قسمت مختص بیان میکند که کارران چند بار لینکهای موجود روی صفحه بیزینسی را کلیک کرده اند.
– Profile views
با مشاهده این قسمت از تعداد دفعاتی که کاربران پروفایل شما را مشاهده کردهاند، آگاه میشوید.
– Followers
قسمت فالوور (Follower)نشان داده میشود که در 1 هفته گذشته چه تعداد فالوور به دست آوردهاید. علاوه بر این می توانید به کمک این قسمت دریابید که فالوورها و کاربران شما بیشتر در چه زمانی آنلاین می شوند.
بهره گیری از اطلاعات و داده ها پست اینستاگرام
باید به این نکته توجه داشت که علاوه بر Insight توضیح داده شده در قسمت بالا، برخی مواد دیگر تحت عنوان Insight خود اینستاگرام در اختیار شما قرار داده می شود. میتوانید برخی اطلاعات مهم دیگر از طریق همین مورد به دست بیاورید.
– Likes
بدون شک همه با این مورد آشنا است، در واقع Likes نشان دهنده تعداد دفعاتی است که کاربران پست شما را پسندیده اند.
– Comments
در قسمت کامنتها می توانید تعداد نظرات گذاشته شده توسط فالوورها و بازدید کنندهها را مشاهده کنید.
– Saves
نشان دهنده تعداد اکانت ها و نفراتی است که پست منتشر شده توسط شما را ذخیره یا save کرده اند.
– Actions
این مورد که از اهمیت بالایی برخوردار است بیان کننده رفتار کاربران و افراد بعد از دیدن پست شما است. این رفتارهای شامل کلیک کردن لینک موجود در بیو و یا فالو کردن شما میشود.
– Discovery
این قسمت که به معنای کشف شدن است نشان میدهد که چه تعداد از افراد بعد از دیدن پست مورد نظر شما را فالو کرده اند.
نحوه استفاده از Insight برای استوری ها
بعد از تبدیل صفحه اینستاگرام به بیزینس، در قسمت استوری نیز برخی آمار و اطلاعات نشان داده میشوند. البته از لایو ویدیو ها متاسفانه هیچ گونه داده ای در اختیار فرد قرار نمیگیرد.
برای بررسی Insight مربوط به استوریها تنها کافی است که به برنامه Instagram خود رفته و با وارد شدن بهپروفایل و سپس به قسمت Settings می توانید گزینه Insights را لمس کنید. اکنون در این قسمت باید به استوریها وارد شوید و سپس تمامی دادهها و آمار مربوط به استوریهایی که هنوز در حال نمایش است را مشاهده کنید.
این آمار بیان می کند که استوری شما چندین بار توسط کاربران مشاهده شده است. البته باید در نظر بگیرید که شما میتوانید در بخش استوری هم عکس و هم ویدیو به صورت همزمان قرار دهید و اطلاعات مربوط این موارد به صورت یکسان در نظر گرفته می شود.
برای نمونه اگر فردی 3 عدد عکس در استوری خود قرار دهید و بادید کننده تنها یکی از آنها را ببیند، در این حالت Impression برای هر 3 عکس محاسبه می شود. علاوه بر موارد ذکر شده شما می توانید اطلاعات Taps forward و Taps back را نیز مورد مشاهده قرار دهید تا از علاقه بازدید کنندهها نسبت محتوا آگاه شوید.
– Taps Forward
اطلاعات مربوط به این قسمت بیان می کند که کاربران و فالوورها چندین بار قسمت سمت راست را لمس کردهاند تا بدین شکل ادامه استوری را مشاهده کنند.
– Taps back
در Taps back یا همان “رد کردن به عقب” مشابه مورد قبلی میتوانید بررسی کنید که کاربران و بازدید کنندهها چندین بار قسمت سمت چپ گوشی را لمس کردهاند، تا بدین شکل استوری قبلی را مجدداً ببینند.
همچنین این قسمت بیان میکند که استوری منتشر شده توسط شما به چه تعداد توسط کاربران Reply خورده است.
می توانید بررسی کنید که بازدید کننده ها چندین بار از استوری شما رد شده و به اکانت بعدی مراجعه کرده اند.
در نهایت اطلاعاتی درباره این که چه تعداد از کاربران و فالوور ها بعد از دیدن استوری شما به صورت کامل از قسمت استوری ها خارج شده اند.
حائز اهمیت است بدانید که این اطلاعات در عین سادگی از اهمیت فوق العاده بالای برخوردار بوده و به وسیله آنها میتوان استراتژی مناسب برای تولید محتوا تصویری و ویدیویی ایجاد کرد تا بدین شکل افراد بیشتری به سمت استوری فرد جذب شود.
برای نمونه اگر فردی بعد از دیدن استوری شما به استوری اکانت بعدی مراجعه کرده یعنی به احتمال زیاد از محتوای استوری شما چندان راضی نبوده است.
البته اگر بازدید کننده ها بعد از دیدن برخی از استوری های شما به با لمس کردن قسمت سمت چپ گوشی به موارد قبلی را مجدداً مشاهده کرده اند، یعنی بدون شک با محتوای قسمت مورد نظر ارتباط برقرار کرده و جذب آن شده است و شما می توانید موارد مشابه آن را در استوریهای بعدی خود استفاده کنید.
همچنین با بررسی داده های Insight می توانید اطلاعات با ارزشی مانند جنسیت فالوور ها، بیشترین زمان آنلاین بودن، اقلیمی که در آن ساکن است و … را به دست بیاورید تا بدین شکل زمان انتشار استوری را با توجه به این داده ها تنظیم کنید و نهایتاً با این شیوه هوشمندانه بالاترین راندمان را به دست بیاورید.
بیشتر بخوانید :
نظرات