موبایل مارکتینگ نوعی بازاریابی دیجیتالی یا دیجیتال مارکتینگ است. در دنیای مدرن امروز استفاده از وسایل دیجیتالی مانند موبایل افزایش چشمگیری داشته است به همین دلیل بسیاری از افراد قصد استفاده از تبلیغات را روی تلفنهای هوشمند دارند.
با افزایش تبلیغات در موبایل، این نوع بازاریابی پیشرفتهای چشمگیری نسبت به گذشته داشته است. این روش تبلیغاتی مزایای زیادی دارد که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
در دنیای دیجیتال و مدرن امروزی، زندگی بیشتر افراد به موبایل وابسته است و بدون این وسیله، زندگی برای بسیاری از انسانها سخت خواهد بود. در واقع، استفاده از تلفن همراه هوشمند بخش وسیعی از زندگی آدمها را به خود اختصاص داده است.
انسانها از موبایل برای خرید، سفارش غذا، انتخاب لباس و هزاران مورد دیگر استفاده میکنند. علاوه بر این، با استفاده از موبایل میتوان از آخرین اخبار روز دنیا مطلع شد و با دوستان، خانواده و همکاران در هر کجا که باشند ارتباط برقرار کرد.
با استفاده از تلفن همراه هوشمند میتوان وارد دنیای بازی و سرگرمی شد و همچنین در این دستگاه دیجیتالی انواع فیلم و برنامه تلویزیونی را مشاهده کرد.
با توجه به کاربردهای موبایل که در بالا اشاره کردیم و همینطور استفادههای زیادی که از آن میشود، بسیاری از افراد فکر میکنند که خدمات اینترنتی خود را از طریق موبایل ارائه دهند، زیرا آنها میدانند افرادی که از تلفن همراه هوشمند استفاده میکنند در واقع خریداران در حال حرکت هستند.
شما میتوانید با استفاده از موبایل مارکتینگ و درک عمیق از نحوه عملکرد آن، بهترین نتیجه را بگیرید و همچنین میتوانید افسار برنامههای بازاریابی خود را در دست داشته باشید.
تعریف موبایل مارکتینگ
به تمام فعالیتهای بازاریابی که در اینترنت انجام میشود و مخاطبان از طریق تلفن همراه خود به طور دائم به آنها متصل هستند، موبایل مارکتینگ میگویند.
در واقع موبایل مارکتینگ به معنی قرار دادن خدمات به طور دائم در جایی است که کاربران و مشتریها در آن وجود دارند.
تفاوت موبایل مارکتینگ و بازاریابی سنتی چیست؟
بازاریابی سنتی در واقع تبلیغات از طریق تلویزیون، روزنامه، رادیو و غیره است که در آن خبری از فناوری و دستاوردهای جدید آن مانند اینترنت نیست.
یکی از تفاوتهای مهم موجود در موبایل مارکتینگ و بازاریابی سنتی، هزینه تبلیغات است. هزینه تبلیغات در تلویزیون و رادیو نسبت به اینترنت هزینه به مراتب بیشتری دارد، به همین دلیل برای تبلیغات، استفاده از موبایل مارکتینگ محبوبیت زیادی به دست آورده است.
در موبایل مارکتینگ با کمک برنامههایی مانند نرخ تبدیل، ترافیک ورودی و غیره میتوانید عملکرد مثبت و منفی خود را تحلیل کنید و اگر در جایی دچار مشکل شدید آن را رفع کنید.
در بازاریابی سنتی این امکان وجود ندارد و ممکن است با یک تبلیغ اشتباه نهتنها مخاطبان زیادی از دست دهید، بلکه از نظر مالی نیز خسارتهای جبرانناپذیری به شما وارد میشود.
در موبایل مارکتینگ نرخ تبدیل کاربر به مشتری بالاتر است و میتوانید خیلی سریع مخاطبان را به مشتریهای دائم تبدیل کنید. در صورتی که در بازاریابی سنتی این نرخ پایین است و ممکن است هفتهها یا ماهها طول بکشد تا نتیجه مثبتی در روند کسبوکار شما مشاهده شود.
همچنین بخوانید : نیچ مارکتینگ یا بازاریابی گوشه ای چیست؟
ارزیابی مخاطبان در موبایل مارکتینگ راحت انجام میشود، در صورتی که انجام این کار برای بازاریابی سنتی بعید است و کسی نمیتواند مخاطبان این بازاریابی را ارزیابی کند.
در واقع با ارزیابی مخاطبان میتوانید متوجه شوید استراتژیهایی که به کار گرفتهاید، نتیجه مثبتی داشتهاند یا خیر.
آمار در مورد موبایل مارکتینگ چه چیزی میگویند؟
طبق تحقیقات انجام شده در ایران، بیش از 45 میلیون نفر از مردم از تلفن همراه استفاده میکنند. از بین این جمعیت چیزی حدود 80 درصد تلفن هوشمند دارند و به اینترنت متصل هستند.
در نتیجه این اطلاعات متوجه خواهید شد که موبایل مارکتینگ چه اهمیتی دارد و چرا لازم است فعالیت و کسبوکار اینترنتی خود را از موبایل شروع کنید.
موبایل چه ویژگیهایی دارد که برای بازاریابی ارزشمند است
در واقع تلفن همراه هوشمند ویژگیهای زیادی دارد که میتواند در بازاریابی موثر باشد. در ادامه به توضیح این ویژگیها میپردازیم.
امکان پرداخت در لحظه: در واقع در موبایل امکان پرداخت وجود دارد و اگر میخواهید خرید انجام دهد، میتواند در همان لحظه برای آن اقدام کند.
موبایل در دسترس است: موبایل همیشه در دسترس آنها ماست. صبح بعد از بیدارشدن اولین چیزی که بررسی میشود صفحه موبایل است و در شب هم آخرین چیزی که قبل از خواب به آن نگاه میکنیم، تلفن همراه خواهد بود.
موبایل خصوصی است: این وسیله به عنوان یکی از وسایل شخصی هر فرد در نظر گرفته میشود و عموما بسیاری از افراد از به اشتراک گذاشتن تلفن همراه خود با سایرین خودداری میکنند.
موبایل منبع جستجو اطلاعات است: بسیاری از افراد برای جستجو اطلاعات از موبایل استفاده میکنند. حتی کسانی که جستجو با سیستم و لپ تاپ را ترجیح میدهند نیز در مواقعی که به لپ تاپ دسترسی ندارند از موبایل برای جستجو اطلاعات استفاده میکنند.
موبایل مکان مناسبی برای دیده شدن محتوا است: بسیاری از افراد اخبار، اطلاعات، ایمیل، پادکست و مقالات موجود در اینترنت را از طریق موبایل میخوانند و استفاده میکنند.
تبلیغات در موبایل به چه روشهایی انجام میشود
روشهای مختلف تبلیغاتی در موبایل وجود دارد که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
تبلیغات درون برنامهای
یکی از روشهای تبلیغات، استفاده از برنامه و اپلیکیشنهای موبایلی است که برای ارائه خدمات خود و همچنین تبلیغات میتوانید از برنامههای مخصوص موبایل استفاده کنید. برای مثال میتوانید با ساختن یک فیلم از کسبوکارتان، آن را در ابتدا و انتهای یک برنامه یا بازی پرطرفدار پخش کنید.
شرکتهایی که بهصورت تخصصی در حوزه تبلیغات درون برنامهای کار میکنند عبارتاند از: دارت، تپسل، مگنت و دیما.
تبلیغات پوش اعلان (نوتیفیکیشن)
در روش پوش نوتیفیکشن، در زمان مخصوصی برای افرادی که برنامهای خاص را نصب کردهاند، پیغام مشخصی ارسال میشود. باید دقت داشت که با استفاده از این روش، فقط باید سعی کنید مخاطبان خود را حفظ کنید و با ارسال پیغامهای نامرتبط، مزاحم آنها نشوید.
Pushwoosh و subscribers دو سرویس خارجی ارائهکننده پوش نوتیفیکیشن هستند که میتوانید برای تبلیغات خود از آنها استفاده کنید.
بسیاری از اپلیکیشنهای نصب برنامه مانند کافه بازار، با ارسال نوتیفیکیشنهای تبلیغاتی برای نصب برنامههای دیگر بهطورجدی برخورد میکنند.
تبلیغ در شبکههای اجتماعی
بسیاری از مردم جهان تبلیغات خود را از طریق شبکههای اجتماعی فیسبوک و توییتر انجام میدهند. در ایران نیز شبکههای اجتماعی از جمله اینستاگرام و تلگرام بسیار موردعلاقه مردم هستند.
شما میتوانید از طریق تلگرام با صرف کمترین زمان و هزینه، تبلیغات خود را انجام دهید و محصول خود را به تعداد زیادی از مخاطبان خود ارائه کنید.
اینستاگرام نیز مانند تلگرام بستر مناسبی برای تبلیغات است، زیرا کاربران زیادی به استفاده از آن علاقه دارند. بهنحویکه آمار نشان میدهد روزانه چندین ساعت از وقت را در این شبکه اجتماعی سپری میکنند.
همچنین بخوانید : بازاریابی شبکه های اجتماعی
تبلیغات بر اساس مکان و موقعیت
این نوع تبلیغات که با درنظرگرفتن موقعیت مکانی برای مخاطب ارسال میشوند، یکی از روشهای موبایل مارکتینگ است. برای مثال برخی از فعالیت کنندگان اینترنتی تمایل دارند که تبلیغات آنها فقط برای افرادی ارسال شود که تا شعاع 2 کیلومتری از آنها قرار دارد.
باید دقت داشت این نوع از تبلیغات هنوز به طور کامل وارد ایران نشده است و برنامهها و اپلیکیشنهای موبایلی مخصوص آن در کشورمان وجود ندارد.
ارسال تبلیغات از طریق پیامک
ارسال تبلیغ توسط پیامک یکی از روشهای موبایل مارکتینگ است که در گذشته استفاده میشد. این روش با به وجود آمدن راههای جدید تبلیغات دیگر مورد استفاده قرار نمیگیرد و کمتر کسی دنبال این راه میرود.
روش ارسال پیامک برای افرادی خوب است که از گوشیهای هوشمند استفاده نمیکنند و نمیتوان از طریق سایر راههای گفته شده برای آنها تبلیغات را ارسال کرد.
در این روش، تبلیغات با انتخاب یک متن کوتاه و تأثیرگذار، در زمانی مشخص برای تعداد زیادی از کاربران ارسال میشود. باید دقت داشته باشید در این روش ممکن است بازدهی کمی بگیرید زیرا پیامک شما ممکن است یا به دست مخاطبان نرسد یا به دلایل مختلفی مسدود شوید.
چطور با موبایل مارکتینگ فروش فروشگاه اینترنتی خود را بالا ببریم
اگر یک فروشگاه اینترنتی دارید، برای موفقیت در موبایل مارکتینگ بهتر است از روشهایی که در ادامه قرار است بگوییم بهره ببرید تا به بهترین نتیجه دست پیدا کنید.
تولید محتوا و بهینه کردن آن برای موبایل
تولید محتوا که یکی از ارکان اساسی تجارت آنلاین است، توانسته مخاطبان بسیار زیادی را برای تجارتهای تازه تأسیس شده به دست آورد و راه موفقیت آنها را هموار کند.
تولید محتوا بهصورت حرفهای و قوی میتواند در جذب مخاطب تاثیر به سزایی بگذارد. همچنین باعث میشود رتبه و جایگاه سایت شما در گوگل افزایش پیدا کند.
برای این که بتوانید از تولید محتوا به نحو احسن استفاده کنید بهتر است نکات زیر را به یاد بسپارید:
بهینه کردن صفحاتی که محتوای خود را در آن قرار میدهید. این صفحات عموماً سرعت پایینی دارند بنابراین باید بهینه شوند تا سرعت آنها افزایش یابد، همچنین قابلیت شناسایی و معرفی به دیگران برای شما فعال شود.
بهینهکردن محتواهای مخصوص موبایل برای جستجوهای صوتی. جستجوی صوتی با پیشرفته شدن تلفنها رو به افزایش است و افراد زیادی از این ویژگی استفاده میکنند.
سازگار بودن سایت و اپلیکیشنهای شما با موبایل
یکی از نکاتی که در سئو برای صفحات موبایل مهم است، رعایت تمام نکات سئو و بهینهسازی سایت در تمام صفحات سایت است. سرعت بارگذاری در موبایل نیز بسیار اهمیت دارد و باید سعی کنید صفحات شما در نسخه موبایل بسیار سریعتر از نسخه دسکتاپ سایتتان باز شود.
میانگین سرعت باز شدن صفحات در گوگل در حدود بین 3 تا 5 ثانیه است. اگر بیش از این مقدار طول بکشد تا صفحههای سایت شما در موبایل باز شود، مخاطبان زیادی را از دست خواهید داد.
کاربران اینترنی معمولا در جستجوی مواردی هستند که بتوانند اطلاعات خود را در کوتاهترین زمان ممکن به دست آورند؛ بنابراین باید بدانید چگونه از لینکها، عکسها و غیره استفاده کنید تا باعث خروج مخاطب از صفحه نشوید.
بهتر است در صفحات سایت خود از تصاویری استفاده کنید که اندازه مناسب دارد و از کادر خارج نمیشود. متن نوشتهها و مقالات نیز باید درشت و خوانا باشد تا مخاطب بتواند بهراحتی آنها را بخواند. اگر کوچکترین موردی در خوانایی متن به وجود آید مخاطب بهسرعت صفحه سایت را ترک خواهد کرد.
سایت خود را باید برای موتورهای جستجوی گوگل بهینه کنید تا در نتایج گوگل رتبههای بالایی را به دست آورید. سئو در موبایل مارکتینگ اهمیت بسیار بالایی دارد و باید بدانید نتایج جستجوی گوگل در صفحه موبایل با دسکتاپ متفاوت است.
برای بهینهکردن تصاویر باید دقت کنید که همه آنها ویژگی متن جایگزین یا همان ALT+تگ تصاویر را داشته باشند. بیتوجهی به نکات ریز باعث میشود که مخاطبان زیادی را از دست دهید بنابراین سعی کنید تمام نکات گفتهشده را بهخاطر سپارید.
برای ارسال پیامهای شخصیسازیشده میتوانید از ارسال پیامک، ایمیل و دیگر پیامرسانها استفاده کنید.
باید دقت داشته باشید هرکدام از این برنامهها روشهای بازاریابی متفاوت و آموزشهای جداگانهای دارند.
در غیر این صورت استفاده بدون برنامهریزی و آموزش از این روشها ممکن است باعث ازدسترفتن تعداد زیادی از مخاطبانتان شود.
بازاریابی شبکههای اجتماعی و راهاندازی کمپینهای تبلیغاتی کلیکی
وقتیکه سایت شما بهاندازه کافی بازدیدکننده داشت و ترافیک لازم را روانه سایت خود کردید، میتوانید از تبلیغات کلیکی استفاده کنید.
اما به این نکته دقت کنید که استفاده از تبلیغات اجباری باعث ریزش کاربران میشود. بهتر است در استفاده از این دسته از تبلیغات افراط نکنید.
ادوردز یکی از تبلیغات کلیکی است که برای استارتاپها و کسبوکارهای و تازه تاسیس مناسب خواهد بود.
بهینهسازی محلی را جدی بگیرید
بهینه سازی محلی برای یک فروشگاه اینترنتی بسیار مهم است؛ بنابراین این هدف را داشته باشید که سایت خود را طبق اصول سئو محلی بهینه کنید.
از آن جایی که بیشتر مخاطبان شما از کشور ایران هستند باید تمرکزتان را روی آنها و بهویژه مخاطبان محلی خود بگذارید. البته دقت داشت که در دنیای کسبوکار باید دید جهانی داشت و در آن راستا نیز باید تلاش کرد.
اهمیت اپلیکیشن در موبایل مارکتینگ
از اپلیکیشنها میتوان برای تبلیغ محصولات استفاده کرد، همچنین میتوانید برای خود یک اپلیکیشن اختصاصی طراحی کنید و آن را به کاربران ارائه دهید.
در حال حاضر داشتن یک برنامه اختصاصی برای کسبوکار بسیار هزینهبر است و هرکسی از عهده این هزینهها برنمیآید. در نتیجه بسیاری از افراد از هزینه برای طراحی اپلیکیشن تخصصی فرار میکنند.
بههرحال درصورتیکه تمایل دارید از اپلیکیشن تخصصی برای ارائه خدمات خود استفاده کنید بهتر است یک اپلیکیشن قابلاعتماد و کاربردی ارائه دهید تا مخاطبان زیادی را به خود جلب کند.
همانطور که می دانید بیش از ۸۰ درصد کاربران اینترنت از طریق گوشیهای هوشمند به شبکه وب متصل هستند. هم بازاریابان و هم مشتریان خدمات تحت وب را معمولاً با موبایل آغاز میکنند. بازاریابان دیجیتال به منظور رشد فروش و برندینگ، علاقه به ایجاد کمپینهای موبایل دارند چرا که کاربران موبایل معمولاً خریداران واقعی هستند.
آمارها نشان میدهد که ۶۸ درصد شرکتها موبایل مارکتینگ خود را با استفاده از استراتژیهای مارکتینگ شرکت همگام کردهاند. هر چه زودتر اقدام به دستیابی به کاربران موبایل کنید و مشکلات آنها را برطرف نمایید نتایج بهتری برای شما حاصل خواهد شد. به طور کلی برای این که در تجارت آنلاین موفق باشید، قطعاً چالشهای خاصی را پشت سر باید بگذارید.
یکی از این موارد این است که باید بدانید با مشتریانی که پتانسیل بالا دارن، چگونه در برنامهها و دستگاهها ارتباط یا تعامل برقرار کنید. با تسلط کامل بر موبایل مارکتینگ، شما میتوانید کنترل کامل برنامههای بازاریابی را در دست بگیرید.
هر فعالیتی که از طریق شبکه اینترنت اداره میشود و مشتریان به طور مداوم با توجه به استفاده از یک تلفن همراه به آن متصل میگردند، به معنی موبایل مارکتینگ است. البته موبایل مارکتینگ را میتوان یک فعالیت تبلیغاتی طراحی شده برای ارائه در گوشیهای همراه نیز دانست.
دلایل استفاده از موبایل مارکتینگ
ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که چرا این روزها موبایل مارکتینگ مهم است. بگذارید در ادامه برخی از ویژگی های مهم این بازاریابی را عنوان کنیم:
- دسترسی مخاطب و شخصی بودن
در بسیاری از موارد دسترسی به مخاطبها یک نگرانی است. برای مخاطبان هیچ چیزی سادهتر از دستیابی به یک تلفن همراه نیست. ۷۹ درصد از کاربران گوشیهای هوشمند گزارش دادهاند که تلفن همراه آنها چیزی است که صبح هنگام بیدار شدن از خواب چک میکنند و در طول روز در کنار خود نگه میدارند.
البته که این همه چیز نیست به طور متوسط یک کاربر تلفن همراه ۹۰ دقیقه در روز را صرف تلفن خود میکند و این در حالی است که در برخی از کشورها این عدد به ۲۲۰ دقیقه میرسد. به همین دلیل، راهی سادهتر از تلفن همراه برای دسترسی به مصرفکننده وجود ندارد.
در هر کجا و در هر زمانی که مخاطب شما حضور داشته باشد شما با یک استراتژی بازاریابی جامع میتوانید، مارکتینگ و فروش قوی را برای محصول و یا خدمت خود ارائه دهید. تلفن همراه یک دستگاه شخصی است و بر اساس یک مطالعه تحقیقاتی، ۹۱ درصد از کاربران تلفن خود را در طول روز در یک قدمیشان قرار میدهند. هنگامی که شما با مصرفکنندگان خود از طریق تلفن همراه ارتباط برقرار میکنید، معمولا نام شما در همان لیست دوستان و خانوادهتان قرار میگیرد.
- مقرون به صرفه بودن و مشارکت مشتری
در مقایسه با دیگر تکنیکهای بازاریابی، استفاده از موبایل مارکتینگ، بسیار به صرفه است. به عنوان مثال اگر شما قصد پخش یک آگهی در تلویزیون را داشته باشید و یا بخواهید کمپین پیامکی ایجاد کنید قطعاً هزینههای بیشتری را باید پرداخت نمایید.
در موبایل مارکتینگ معمولا مشتریان شما بهتر از دیگر ابزارها به شما اعتماد میکند و اگر در تلفن همراه خود تجربهای خوب با نام تجاری شما داشته باشند، خرید بیشتری را نیز انجام میدهند.
انواع موبایل مارکتینگ
موبایل مارکتینگ انواع متفاوتی دارد. شما باید با توجه به استراتژیهای کلی مارکتینگ و کسب و کارتان یک روش از موبایل مارکتینگ را در نظر بگیرید.
قانون سادهای که برای استراتژی موبایل مارکتینگ وجود دارد این است که شما باید هدف خود را مشخص کنید و بر اساس هدفتان مناسبترین راه را برای استراتژی برگزینید.
برای استراتژی موبایل مارکتینگ بر اساس اپلیکیشن یا باید اپلیکیشنی هدفمند و منحصر به فرد ایجاد کنید و یا باید تبلیغات اپلیکیشنی یا پوش نوتیفیکیشنی را اعمال نمایید.
اگر یک برنامه اختصاصی برای برند خود ایجاد نمایید، سبب افزایش مشارکت مشتری، کانال جدیدی برای بازاریابی و ارتباطات و افزایش آگاهی برند شما میگردد. البته این روش هزینه بسیار زیادی دارد و حداقل شما باید ۳۸ میلیون تومان برای طراحی اپلیکیشن اختصاصی خود در نظر بگیرید.
پوش نوتیفیکیشن
مطمئنا پیش آمده است که شما نرم افزاری را نصب کنید و پس از مدتی اعلانی را از آن دریافت کنید؛ این اعلانها در واقع همان پوش نوتیفیکیشنها هستند که توسط برندهای مختلف برای جلب نظر شما ایجاد میگردند.
استفاده از پوش نوتیفیکیشنها یکی دیگر از عوامل موثر در فروش و بازاریابی برای برند شما است اما شما باید در نظر بگیرید که این روش کمی در حال قدیمی شدن است و ممکن است آنگونه که باید، نتیجهگیری از این روش، نداشته باشید و در مارکتینگ موفقیت کسب نکنید.
استفاده از تبلیغات بنیادی موبایل، تبلیغات کلیکی و دیگر روشهایی که در اکثر برنامهها و بازیهای موبایل مشاهده میکنید، از جمله استراتژیهای موبایل مارکتینگ به شمار میرود.
ابزارهای موبایل مارکتینگ
برای کمپینهای موبایل مارکتینگ ابزارهای متنوعی وجود دارد که هر کدام از آنها برای تجزیه، تحلیل و پیگیری بازاریابی با موبایلتان کاربرد دارد.
برای استفاده از این اپلیکیشنها، لازم است تا وب سایت و اپلیکیشن مرتبط با گوشی را داشته باشید تا بتوانید از طریق آن کمپینهای خود را تجزیه و تحلیل کنید و بهترین نتیجهگیری را در این زمینه به دست بیاورید.
برای این که بتوانید نتیجه کمپینهای بازاریابی توسط موبایل خود را پیگیری کنید، لازم است تا چندین وبسایت و ابزار را معرفی نماییم. از جمله این وبسایتها میتوان به TUNE، ادموب و LOCALYTICS اشاره کرد. البته که برنامهها و وبسایتهای دیگری نیز وجود دارد که میتوان به FLURRY، MIXPANEL و YELP اشاره کرد.
تمرینات موبایل مارکتینگ
دقت کنید که موبایل مارکتینگ نباید تنها به خاطر افزایش فروش انجام شود بلکه شما باید تعامل مشتری خود را نیز در نظر بگیرید و به همین منظور لازم است تا در این راستا تمریناتی را اجرا نمایید تا بتوانید از طریق موبایل مارکتینگ ارتباط بهتر با مشتری خود را تجربه کنید و در زمینه برندینگ و البته ساخت استراتژی مناسب فروش حرکت نمایید.
یکی از مهمترین تمریناتی که برای افزایش فروش توسط موبایل مارکتینگ میتوانید انجام دهید فرندلی کردن وب سایت شما برای موبایل است. یک وب سایت بهینه سازی شده برای تلفن همراه بسیار مناسبتر از وبسایتهایی است که شما نیاز به زوم کردن و یا جستوجو کردن مشکل در آن توسط گوشی همراه دارید.
اگر وبسایت در تلفن همراه بسیار خوب کار کند، حدود ۷۴ درصد از مردم، به وبسایت شما باز خواهند گشت. البته گزارشی وجود دارد که نشان میدهد که ۶۱ درصد از کاربران در صورتی که تجربه خوبی از نمایش وب سایت روی تلفن همراه نداشته باشند آن را ترک خواهند کرد.
همیشه زمانی که یک کمپین موبایل مارکتینگ را اجرا مینماید به لندینگ پیج اصلی لینک دهید چرا که ۶۳ درصد از مشتریان ترجیح میدهد از تلفن همراه خودشان خرید کنند. از دیگر کارهایی که میتوانید برای کسب و کار خود انجام دهید، ایجاد یک اپلیکیشن است
. مجموع مدت زمان استفاده از اپلیکیشنها در یک سال گذشته در حدود ۶۳ درصد افزایش داشته و تا به سال ۲۰۲۰ دانلود جهانی اپلیکیشنها به ۲۸۴ میلیارد رسیده است. این نشان میدهد که استفاده از اپلیکیشن برای برند شما نه تنها سبب شناسایی بهتر برندتان میگردد بلکه مدت زمانی که کاربر با برند شما درگیر است را افزایش میدهد.
اصطلاحات موبایل مارکتینگ
حالا که در خصوص موبایل مارکتینگ شنیدیم، باید بدانیم که برای استفاده از موبایل مارکتینگ نیز واژه نامهای وجود دارد که به بررسیهای اصطلاحات موبایل مارکتینگ میپردازد.
ممکن است این اشتباه به وجود بیاید که موبایل مارکتینگ و دیجیتال مارکتینگ دقیقاً به مانند هم هستند اما باید بگوییم که موبایل مارکتینگ در واقع زیرمجموعهای از دیجیتال مارکتینگ به شمار میرود و خود استراتژیها و تمرینهای متفاوتی را داراست. در این جا واژه نامه موبایل مارکتینگ را ارائه میدهیم که در آن اصطلاحات مرتبط با موبایل مارکتینگ دیده میشود.
اگر در حوزه دیجیتال مارکتینگ کار کرده باشید، پیش از این با واژهنامه دیجیتال مارکتینگ روبهرو شدهاید اما واژهنامه موبایل مارکتینگ تمرکز خود را بر بازاریابی موبایلی و دغدغه های احتمالی اهالی صنعت اپلیکیشنهای موبایل قرار میدهد.
در سالهای اخیر و با توجه به تبدیل شدن دیجیتال مارکتینگ به یک موج همهگیر در تمامی بسترها و فرهنگها، اصطلاحات متفاوتی برای این برند وجود دارد که بسیار بیشتر از قبل در سطح جامعه دیده میشود و به همین دلیل است که نیاز برای پیدا کردن واژههای استفاده شده در این صنعت دیده شده است و هم اکنون نیز واژه نامههای مختلفی در حوزه دیجیتال مارکتینگ وجود دارد.
اگر شما قصد داشته باشید تا کمپینهای موبایل مارکتینگ را راهاندازی کنید لازم است تا با واژههای استفاده شده در این حوزه آشنا شوید چرا که در هنگام استفاده از ابزارهای متنوع در تجزیه و تحلیل کمپینها و یا به هنگام بهکارگیری استراتژیها و استفاده از تمرینها ممکن است با این واژهها روبهرو شوید و در صورت عدم آشنایی با آنها ممکن است سردرگم بشوید. در ادامه برخی از واژههای کاربردی و اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ ارائه شده است.
- A
- Active User
- A/B Testing
- Ad Exchange
- Ad Network
- Ad Revenue Attribution
- Ad Server
- Ad Stacking
- Advertiser
- Android App Links
- API – Application Programming Interface
- Assisted install
- Analytics
- Advertising Id
- Attribution Window
- Attribution
- Auto Downloads
- Auto Redirect
- ASO – App Store Optimization
- Attribution Fraud
- Attribution Modeling
- B
- Banner Ad
- Behavioral Anomalies
- Blacklist
- Biased Attribution
- Blocked In-App Events
- Bots
- Burst Campaign
- C
- Callback
- Campaign Optimization
- Churn Rate
- Clean Devices
- Click Farms
- Click Fraud
- Click Flooding
- Click Injection
- Click Spam
- Click Redirection
- Click Hijacking
- CTIT – Click to Install Time
- Cohort
- Conversion Rate
- CPA Fraud
- Country Mismatch
- Cost Models
- Conversion
- CPA – Cost per Action
- CPCV – Cost per Complete View
- CPE – Cost per Engagement
- CPC – Cost per Click
- CPI – Cost per Install
- CTR – Click Through Rate
- CPM – Cost per Mille
- Conversion Tracking
- Contribution Rate
- D
- DAU – Daily Active User
- Dashboard
- Deep Linking
- DSP – Demand Side Platform
- Deferred Deep Linking
- Deterministic Matching
- Device Farms
- Device ID Reset Fraud
- Device ID
- Display Fraud
- DMP – Data Management Platforms
- E
- Engagement
- Emulated Devices
- Events
- F
- Fake Installs
- Fake Users
- Financial Exposure
- Forced Clicks
- Finger Printing
- Fractional Attribution
- Fraudster
- Fraudulent In-App Events
- Frequency Capping
- Funnel
- G
- GAID – Google Advertising Id
- GDPR – General Data Protection Regulations
- H
- Hijacked Device
- I
- ID Matching
- IDFA
- Impression
- In-App Engagement Fraud
- IAP – In-App Purchase
- Incentivized Downloads
- In-App Events
- Install Broadcasting
- Install Farms
- Install Hijacking
- Install Referrer
- Install Validation
- Install
- Instant Apps
- Inventory
- IP Address
- K
- KPI – Key Performance Indicators
- L
- Last Click Attribution
- Lifecycle Tracking
- Lifetime Value
- Limit Ad Tracking
- Loyal User
- M
- Marketing Automation
- Mobile Attribution Methods
- Mobile Fraud Detection and Protection
- Mediation Platform
- Mobile Malware
- Mobile Marketing Transparency
- Mobile Marketing
- Multi-Touch Attribution
- Mobile Ad Fraud
- MMP – Mobile Measurement Platform
- MAU – Monthly Active Users
- N
- Native Advertising
- New Devices Fraud
- Non Organic Install
- O
- Open Source SDK
- Organic Install
- P
- Pop Under
- Phone Farms
- Postback
- Publisher
- Purchase Fraud
- Probabilistic Attribution
- PWA – Progressice Web Application
- Push Notification
- R
- Raw Data Report
- RTB – Real-Time Bidding
- Reattribution Window
- Re-engagement
- Reattribution
- Referral Hijacking
- Reinstall
- Retaregting
- Retention Rate
- Retargeting Attribution
- Rich Media
- Rich In-App Events
- ROI/ROAS
- S
- SDK Spoofing
- SDK – Software Development Kit
- Segmentation
- SSP – Supply-side Platform
- Session
- T
- Temporary Attribution
- Third Party
- Time of Inactivity
- Targeting
- Too Many Engagements
- Tracker
- U
- Unbiased Attribution
- Uninstall Measurement
- Universal Linking
- User Agent
- User Journey
- User Acquisition
- V
- View-Thorough Attribution
- Viewability Fraud
- W
- Web Attribution
- Whitelist
سخن پایانی
موبایل مارکتینگ قسمت بزرگی از کمپین تبلیغاتی کوتاهمدت یا بلند مدتی است که اهمیت بسیار بالایی برای موفقیت یک سایت فروشگاههای و افزایش فروش آن دارد.
در این بازاریابی باید به بهینه سازی صفحات فروشگاه خود دقت بالایی داشته باشید تا بتوانید بهترین بازخورد را از کاربران بگیرید.
توجه کنید موبایل وسیلهای گذری نیست که زود کنار گذاشته شود، بنابراین این هدف را برای خود ترسیم کنید که با استراتژیهای قوی و بهینه کردن آنها در میان رقبا به برتری برسید.
همچنین این نکته را باید بگوییم که استفاده از تبلیغات ویدئویی را نیز جدی بگیرید، زیرا بسیاری از بازدیدهای به دست آمده در سالهای اخیر از طریق ویدئوها بهدستآمده است.
در پایان گاهی بهتر است برای تعامل بیشتر با کاربران از ویدئوهای زنده استفاده کنید، زیرا این ویدئوها محبوبیت بسیار بیشتری دارند. همچنین از طریق این روش میتوانید به طور مستقیم با مخاطبان صحبت کنید و انتقادات و پیشنهادات آنها را بشنوید.
بیشتر بخوانید :
نظرات