حتماً برای شما هم پیش آمده که هنگام بازدید از یک صفحه سایت، شیفته استایل و طراحی آن صفحه و پیامی که در آن قرار داشت، شدهاید و تصمیم گرفتهاید به دیگر صفحات آن سایت هم سر بزنید. جالب است بدانید که این صفحات صرفاً برای جذب کاربرانی چون شما ایجاد شدهاند. طبیعتاً کاربران دیگر هم مانند شما جذب این صفحه شدهاند و سرانجام روی لینکهای موجود در آن کلیک کردهاند. این صفحات به «لندینگ پیج» مشهور هستند. اگر این موضوع برای شما کنجکاوی ایجاد کرده و شما نیز میخواهید یک صفحه فرود منحصربهفرد برای سایت خودتان بسازید، با ما همراه شوید. چراکه قصد داریم ضمن تعریف لندینگ پیج، انواع آن و شیوه ایجاد آن را مورد بحث و بررسی قرار دهیم.
لندینگ پیچ چیست؟
لندینگ پیج «Landing Page» در زبان فارسی به «صفحه فرود» مشهور است. صفحات فرود را میتوان صفحات هدف یک سایت در نظر گرفت. طراحی و استایل صفحات فرود با طراحی دیگر صفحات یک وب سایت تفاوت دارند. چراکه لندینگ پیجها با اهداف مشخصی طراحی میشوند و اصلیترین و مهمترین نکات مربوط به یک سایت در آنها قرار میگیرد. استفاده از لندینگ پیجها را میتوان نوعی تبلیغات در نظر گرفت. تبلیغی که صاحبان کسبوکار به وسیلهی آن، کاربران را درگیر فعالیت، محصولات یا خدمات خود میکنند. برای این که بهتر با مفهوم صفحه فرود آشنا شوید، تصور کنید که شما صاحب یک وب سایت فروشگاهی هستید. حالا شما میخواهید یکی از محصولات خاص فروشگاه خود را بیشتر در معرض دید قرار دهید و فروش بالاتری را برای آن تجربه کنید.
حالا شما میتوانید یک صفحه فرود برای این محصول طراحی کنید. سپس با قرار دادن یک بنر تبلیغی در سایر وب سایتهای پربازدید، کاربران را وارد صفحه فرود خود کنید. آنگاه اگر صفحه فرود شما به اندازه لازم جذاب باشد، محصول خاص شما فروش بالایی را تجربه خواهد کرد!!
بیشتر بخوانید: راه اندازی فروشگاه اینترنتی لوازم خانگی
چرا ایجاد لندینگ پیج برای وب سایتها اهمیت دارد؟
وب سایتی که صفحات فرود جذابی دارد، به نسبت وب سایتی با همان مضمون که صفحه فرود ندارد، شانس بیشتری برای جلب توجه کاربران و فروش بالاتر دارد. حالا اگر صفحات فرود طبق استاندارهای لازم، از کیفیت بالایی برخوردار باشند، فروش بالا بهصورت 100 درصدی نصیب وب سایتها خواهد شد. با توجه به این که هدف اصلی تمام بسترهای وب، جذب توجه کاربران است و صفحات فرود میتوانند این توجه را محقق کنند؛ پس طبیعی است که لندینگ پیجها برای وب سایتها از اهمیت بالایی برخوردار باشند. اگر شما صاحب یک وب سایت فروشگاهی یا خدماتی هستید، در هر صورت برای پیشرفت کار و برای رسیدن به اهداف کاری خود، لازم است تا صفحات فرود را جدی بگیرید. برای این امر، روشهای مختلفی وجود دارد. در ادامه به شما خواهیم گفت که در طراحی صفحات فرود باید به چه نکاتی توجه کنید.
نمونههای موفق خارجی و ایرانی لندینگ پیج
بیشتر وب سایتها داخلی و خارجی از صفحات فرود بهره میگیرند. اما هریک به شیوه متفاوتی ایدههای خود را روی این صفحات اجرا میکنند. به همین خاطر ایدههای متفاوت و زیادی برای طراحی لندینگ پیجها وجود دارد. این موضوع سبب شده تا برخی از ایدههای فرود، خلاقانهتر از باقی فرودها باشند و بازدهی بالاتری را برای وبسایت رقم بزنید. در بین لندینگهای داخلی و خارجی، موارد زیر از جذابیت بیشتری برخوردارند:
صفحه فرود لینکدین «LinkedIn»
صفحه فرود پلتفرم لینکدین، شما را به سمت ثبتنام و ارتباط با افرادی سوق میدهد که مهارتهایی مرتبط با شما دارند. همچنین این پلتفرم شما را برای یادگیری مهارتهای جدید تشویق میکند. استفاده از لینکهای پرشی که سبب میشود راحتتر بتوان قسمتهای موردنظر صفحه فرود را پیدا کرد در لینکدین وجود دارد. کلاً لینکدین به افراد کمک میکند تا راحتتر بتوانند با افراد متخصص در زمینه موردعلاقه خود ارتباط بگیرند. این موارد در صفحه فرود این پلتفرم به روشنی قابل مشاهده است. از جمله ویژگیهای برتر صفحه فرود لینکدین میتوان به تصاویر زیبا، وضوح گزینهها، لینکهای پرشی، چینش مرتب و فرم ثبتنام قابل دسترس اشاره کرد.
صفحه فرود پینترست «Pinterest»
پینترست یکی از قدرتمندترین و جذابترین پلتفرمهای اشتراکگذاری تصویر در جهان است. صفحه فرود این پلتفرم بسیار ساده، واضح و مرتب است. در صفحه فرود آن، ضمن تماشای تصاویری جذاب، میتوان فرم ثبتنام را مشاهده کرد. بیشتر افراد برای این که بتوانند تصاویر باکیفیت و زیبای این پلتفرم را تماشا کنند، بلافاصله در آن ثبتنام میکنند. همچنین صفحه فرود آن ریسپانسیو بوده و در تمام اسکرینها به خوبی قابل مشاهده است.
صفحه فرود دیجیکالا «Digikala»
دیجیکالا یکی از مشهورترین وب سایتهای ایرانی است که میتوان از آن به عنوان نمونه داخلی آمازون یاد کرد. دیجیکالا صفحات فرود جذابی برای اهداف مختلف خود در نظر میگیرد. یکی از جذابترین صفحات فرود دیجیکالا مربوط به معرفی پنل فروشندگان این وبسایت است. استفاده از بنرهای جذاب و رنگی، اشاره به مزایای استفاده از پنل فروشندگان، ارائه سؤالات متداول و… از جمله ویژگیهای صفحه فرود معرفی پنل مشتریان دیجیکالا است. دیگر لندینگهای این وب سایت نیز از یک الگوی جذاب پیروی کرده و مخاطب را به سمت استفاده از محصولات، خدمات و طرحهای این پلتفرم دعوت میکنند.
سایر نمونهها
طبیعتاً نمونه لندینگهای موفق بیشتری در سیستمهای اینترنتی ایران و جهان برای بررسی وجود دارد. اما موارد نامبرده در اولویت قرار دارند. از جمله دیگر لندینگهای مشهور میتوان به صفحات فرود وب سایتهای Apple، HubSpot، فرود ایرانی راست چین، یکتانت، اسنپ و… اشاره کرد. با مشاهده این نمونهها میتوان برای طراحی صفحه فرودهایی بهتر الگو گرفت.
انواع مدلهای لندینگ پیج
نمیتوان مدلهای متنوعی برای لندینگ پیج در نظر گرفت. چون همانطور که قبلاً هم اشاره کردیم، طراحی این صفحات به سلیقه صاحبان وب سایت و اهداف آنها بستگی دارد. اما با توجه به الگوی صفحات فرود قدیمیتر و جدیدتر، میتوان دو مدل کلی زیر را برای این مهم در نظر گرفت:
صفحه فرود نسل لید «lead generation landing pages»
صفحات فرود نسل لید به «صفحات لیدژن» یا «صفحات جذب سرنخ» هم مشهور هستند. در این صفحات، دریافت اطلاعات تماس کاربران مانند نام، شماره تماس و ایمیل آنها در اولویت قرار دارد. معمولاً در صفحات لیدژن، کتاب الکترونیکی، ویدئوی آموزشی، وبینار و ….. در برابر دریافت اطلاعات تماس به کاربران داده میشود. آنگاه صاحبان وبسایت میتوانند بعداً از اطلاعات تماس افراد برای معرفی محصولات یا ایدههای خود بهره بگیرند. در واقع، در کسبوکارهای اینترنتی، اطلاعات کاربران از هرچیز دیگری مهمتر هستند. بنابراین استفاده از صفحات فرود لیدژن بسیار رایج است.
صفحه فرود کلیکی «click-through landing pages»
صفحات فرود کلیکی به نسبت صفحات لیدژن از هدف واضحتر و مستقیمتری برخوردارند. در این صفحات، دریافت اطلاعات تماس اهمیت چندانی ندارد. بلکه لینک صفحهای دیگر در آنها قرار داده میشود؛ کاربر با کلیک روی آن لینک به صفحه هدف سایت منتقل میشود. ممکن است در صفحهی هدف، یک محصول یا خدمت خاص با جزئیات قرار گرفته باشد. البته گاهی محصول اصلی در صفحه فرود کلیکی قرار میگیرد و کاربر با کلیک کردن به صفحه پرداخت منتقل میشود.
علاوهبر دو مورد کلی فوق، نمونه دیگری از صفحه فرود تحت عنوان «Opt-In Landing Pages» نیز وجود دارد. این صفحات دقیقاً مانند دو حالت کلی فوق هستند؛ فقط قسمتهای فوتر، هدر و سایدبارهای صفحات دیگر در آنها نیز وجود دارد. این در حالی است که در بیشتر صفحات فرود، قسمتهای هدر، فوتر و سایدبارها وجود ندارند.
لندینگ پیجهای خارجی و ایرانی چه تفاوتی با هم دارند؟
شاید تصور کنید که وب سایتهای خارجی در مورد طراحی صفحات فرود بسیار پیشتاز هستند. این مورد دقیقاً صحیح است. اما باید توجه داشته باشید که هر ایده برتری که در سطح جهان اجرا میشود؛ به تدریج به دیگر مناطق جهان نیز راه پیدا میکند. شاید پلتفرمهای خارجی در طراحی صفحات فرود خلاقانهتر عمل کنند. اما شما میتوانید از آنها الگو گرفته و صفحات فرود داخلی هدفمند و جذابی برای خود بسازید. پس تفاوت عمدهی لندینگهای خارجی و ایرانی، پیشتاز بودن طراحی صفحات جهانی است. اما با توجه به گسترش رسانههای اجتماعی و ارسال سریع اطلاعات، بلافاصله میتوان از طرحهای برتر الگو گرفت.
در طراحی لندینگ پیج، باید به چه نکاتی توجه کرد؟
حالا که میدانیم لندینگ پیج چیست و چه انواعی دارد؛ حتماً برای طراحی این صفحات در وبسایت خود دست به کار خواهیم شد. اما برای این که بتوانیم صفحات فرود هدفمندی بسازیم که حقیقتاً باعث رونق کسبوکار آنلاین ما شوند، باید یک سری نکات را در نظر بگیریم. این نکات به قرار زیر هستند:
استفاده از عناوین جذاب
لندینگ پیجها باید دارای عنوان باشند. شما برحسب هدفی که دارید، باید عنوان مناسبی هم برای صفحه فرودتان در نظر بگیرید. استفاده از آمار یا اعداد در عناوین میتواند بسیار جذاب باشد. برای مثال، در صفحه فرود معرفی پنل فروشندگان دیجیکالا، عنوان «از 51 میلیون درآمد ماهیانه نمیشه گذشت!» استفاده شده بود. در قسمت زیرعنوان نیز «در دیجیکالا فروشنده شوید» قرار داشت. این عنوان و زیرعنوان میتواند برای کاربران با جلب توجه زیادی همراه باشد. آیا خودتان جذب این عنوان نشدید؟! پس از آن الگو بگیرید.
استفاده از تصاویر و ویدئو
فقط متن به تنهایی نمیتواند تمام جذابیت صفحات فرود را تأمین کند. پس سعی کنید از تصاویر جذاب و باکیفیت یا ویدئوهای جذاب و هدفمند مرتبط با زمینه کاری خود بهره بگیرید. اگر قصدتان معرفی یک محصول خاص است، تصاویر یا ویدئوی مرتبط با آن محصول را قرار دهید. البته اگر محصولات یا خدمات شما آموزشی هستید، میتوانید ویدئوی نظرات رضایتبخش مشتریان قبلی خود را در لندینگتان قرار دهید.
پرهیز از شلوغی
در بین نمونههای موفق صفحات فرود میتوان فضای خالی زیادی را مشاهده کرد. برای مثال در صفحه فرود پینترست، تصاویری در پس زمینه قرار دارند و یک فرم ثبتنام هم در سمت راست صفحه دیده میشود، همین. شاید تصور کنید که چنین لندینگی بسیار فضای خالی و اضافه دارد؛ اما نیازی نیست تمام صفحات فرود را با توضیحات و ویدئوها و تصاویر پشت سر هم پر کنید. همین که یک عنوان کلی، یک یا چند تصویر مرتبط، ویدئو و یک متن مختصر قرار داشته باشد، کافی است. در فرمهای دریافت نیز فیلدهای کمی را قرار دهید؛ چون وارد کردن اطلاعات زیاد برای کاربران خوشایند نیست. یادتان باشد که صفحه فرود شلوغ، کاربران را سردرگم میکند و نتیجهی ایدهآلی در پی نخواهد داشت.
ریسپانسیو بودن
با توجه به گسترش استفاده از تلفنهای همراه هوشمند، اکثر افراد از دریچه اسکرین گوشیهای همراه خود به وبسایتها و پلفترمهای موردنظر خود ورود میکنند. بنابراین ریسپانسیو بودن صفحات فرود شما از اهمیت بالایی برخوردار است. در غیر اینصورت، صفحات روی صفحه نمایشهای غیر دستکتاپی، بهصورت به هم ریخته نمایش داده میشوند. آنگاه شما کاربران موبایلی خود را از دست خواهید داد.
ارائه محتوای ارزشمند و رایگان
در ارائه محتوای ارزشمند و رایگان به کاربران بخشنده باشید. بهخصوص اگر از مدل صفحات فرود لیدژن استفاده میکنید، حتماً در ازای دریافت اطلاعات کاربران به آنها امتیاز بدهید. در اینصورت کاربران بیشتری به سمت شما جلب میشوند. سعی نکنید بدون دادن هیچ چیز، اطلاعات مفیدی به دست بیاورید. چراکه کاربران اینترنت بسیار باهوش و آگاه هستند. پس آنها نیز در برابر هیچ، اطلاعات شخصی خود را به شما نخواهند داد.
استفاده از رنگهای جذاب، اقدام به عمل (CTA)، اشاره به درد مشتریان، اشاره به لذتها، ارائه پیشنهادهای ردنشدنی و… از جمله دیگر نکاتی هستند که در هنگام طراحی لندینگ پیج باید به آنها توجه شود. شما میتوانید بسته به خلاقیت خود، گزینههای دیگری را به این لیست اضافه نمایید.
چطور بفهمیم که صفحه فرود ما برای کاربران جذاب است یا خیر؟
ممکن است شما با استفاده از موارد گفته شده، توانسته باشید صفحه فرود جذابی از نظر خودتان طراحی کنید. اما زمانی جذابیت و کارایی لندینگ شما مشخص میشود که کاربران از آن استقبال کنند. برای این مهم میتوانید از مفهومی به نام «تست A/B» استفاده کنید. این تست میتواند در یک بازهی 3 الی 10 روزه در مقایسه دو نوع A و B از صفحه فرود شما، رفتار کاربران را مورد ارزیابی قرار دهد. آنگاه شما میتوانید صفحهای که بیشتر مورد توجه کاربران قرار گرفته است را به عنوان صفحه فرود اصلی خود انتخاب کنید. البته یادتان باشد که شما در طراحی صفحات فرود محدودیت ندارید. میتوانید چندین صفحه فرود متفاوت طراحی کنید. برای اجرای این تست، باید از ابزارهای متفاوتی مانند ابزارهای آماری گوگل بهره بگیرید.
سخن نهایی
صفحات فرود میتوانند به مثابه ویترین فروشگاه اینترنتی شما باشند. البته از این صفحات برای وبسایتهای آموزشی، خدماتی و … نیز استفاده میشود. شما هر نوع وبسایتی که داشته باشید، با توجه به هدف کاری خود میتوانید صفحات فرود جذابی را طراحی نمایید. اگر فکر میکنید که طراحی یک لندینگ پیج جذاب و اثربخش به زمان و انرژي زیادی نیاز دارد، میتوانید از وبسایتهای ارائه دهنده خدمات لندینگ کمک بگیرید. این پلتفرمها بسته به سفارش شما، بهترین و جذابترین صفحات فرود را برای شما طراحی میکنند. همچنین انجام تست و اثربخشی آنها را نیز تضمین میکنند. بنابراین همین حالا میتوانید صفحات فرود خود را سفارش دهید.
بیشتر بخوانید:
14 نکته برای افزایش نرخ تبدیل فرم صفحه فرود
بهینه سازی لندینگ پیج فروشگاه برای فروش بیشتر
طراحی صفحه محصول برای فروشگاه اینترنتی
آموزش بهبود رتبه سایت در گوگل | معرفی 15 راهکار طلایی
نظرات