افزایش میزان خریدهای اینترنتی، موجب توجه بیشتر صاحبان کسب وکارهای آنلاین به موضوع دیجیتال مارکتینگ و سئو شده است.
اگر صاحب یک کسبوکار آنلاین هستید و سعی در افزایش فروش از طریق اینترنت دارید، به دست آوردن رتبه خوب (به کمک سئو) در موتورهای جستجو به ویژه گوگل، مسالهای است که نباید از آن غافل شد.
اما لازم است قبل از پرداختن به موضوع اصلی، تعریف مختصری از سئو ارائه دهیم.
سئو (SEO)، بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است. به عبارت دیگر، به مجموعه کارهایی که برای افزایش کمیت و کیفیت ترافیک سایت (بازدید سایت) انجام میدهید، سئو گفته میشود.
اما آیا سئو انواع سایتها یکسان است؟ سئوی یک سایت فروشگاهی چگونه باید باشد؟ سئوی سایت فروشگاهی چه تاثیری در میزان فروش دارد؟
برای پاسخ به این سوالات در این مطلب از وبلاگ ویترین سافت قصد داریم در مورد سئو سایت فروشگاهی سخن بگوییم و راهکارهایی را برای افزایش فروش اینترنتی ارائه دهیم.
پس اگر قصد راه اندازی یک سایت برای فروش کالا و خدماتتان دارید یا میخواهید مقدار فروش آنلاین خود را افزایش دهید، با ما همراه باشید.
ساختار سایت را اصلاح کنید
اولین چیزی که کاربر هنگام ورود به سایت با آن مواجه میشود، ساختار سایت است. ساختار ساده و منظم یکی از مهمترین مواردی است که به سئوی سایت کمک میکند.
اگر در فروشگاه خود بهترین کالاها را بفروشید اما طراحی سایت فروش شما ساده، کاربرپسند و قابل فهم نباشد، کاربر چند ثانیه بعد از ورود به سایت از آن خارج میشود.
بنابراین، نرخ پرش بیشتر خواهد شد (هرچه نرخ پرش یا Bounce rate سایت بالاتر باشد رتبه آن پایینتر میآید).
پس در مرحله اول باید طراحی سایت را به یک فرد خبره برای انتخاب بهترین و مناسبترین عناصر طراحی بسپارید یا اگر سایت مشکل ساختاری دارد، آن را اصلاح کنید.
از حفظ امنیت اطلاعات کاربران مطمئن شوید
توجه به حفظ امنیت اطلاعات کاربران و سایت با گرفتن گواهینامه SSL، اهمیت بسیار بالایی دارد و شروع آدرس سایت با https به سئوی سایت کمک میکند.
سرعت سایت را افزایش دهید
یکی دیگر از مسائل مهم در سئوی سایت فروشگاهی، سرعت سایت است. پایین بودن آن موجب افزایش نرخ پرش و در نتیجه افت ترافیک سایت میشود.
متا تگ جذاب و مناسب بنویسید
همچنین نوشتن متا تگ یا متا دیسکریپشن جذاب و مناسب، تاثیر بسیار زیادی در جذب کاربر و افزایش ترافیک سایت دارد.
سایت را برای دستگاههای موبایل سئو کنید
سایت خود را برای نمایش بهینه روی صفحات نمایش دستگاههای موبایل سازگار کنید. با اضافه کردن استاندارد AMP به کدهای وبسایت، به بارگیری سبکتر و سریعتر محتوا در دستگاههای موبایل کمک کنید.
خطاهای سایت خود را برطرف کنید
کاربران اینترنت هنگام کار با آن و وارد شدن به بعضی سایتها، با خطاهایی روبرو میشوند. این خطاها به دلایل مختلفی که ممکن است به سایت شما مربوط نباشد، رخ میدهند. برای کاهش نرخ پرش لازم است که آنها را برای سایت خود برطرف کنید.
خطاهایی مانند 404،503،400 و غیره خطاهایی هستند که ممکن است کاربران هنگام ورود به سایت شما با آنها روبرو شوند. به عنوان مثال برای جلوگیری از یک خطا، صفحه در حال اجرا را به صفحه دیگری ریدایرکت کنید یا هنگام بروز آن یک تصویر مناسب با مشکل پیش آمده بارگذاری کنید.
URL مناسب برای صفحات سایت خود انتخاب کنید
نوشتن آدرس مناسب برای یک صفحه به سئو بهتر آن کمک میکند. از کلمات کلیدی و کلمات با معنی مرتبط در نوشتن آدرس سایت استفاده کنید. از آوردن حروف اضافه، حروف ربط و علائم اضافی در URL خودداری کنید.
عنوان مناسبی را برای سایت انتخاب کنید
عنوان سایت مناسب و سئو شده، علاوه بر تاثیر در رتبه سایت به جذب کاربر نیز کمک میکند.
با استفاده از راهکارهای زیر، به سئوی عنوان و سایت کمک کنید:
- استفاده از نام برند در عنوان سایت
- استفاده از کلمات مشوق و محرک کاربر برای خرید، مانند خرید آنلاین
- در صورت امکان، استفاده از کلمه کلیدی کانونی در عنوان
- نوشتن حداکثر 60 کاراکتر
اگر عنوان سایت سئو شده باشد، سبب افزایش ترافیک سایت و همچنین بالا رفتن رتبه سایت میشود.
استفاده از کلمات کلیدی مناسب و طولانی
گام موثر بعدی و شاید مهمترین کار در سئوی یک سایت فروشگاهی، انتخاب کلمات کلیدی مناسب و مرتبط با کسبوکار است.
کلمات کلیدی انتخابی باید حول محور صفحات تولیدی و کالاهای ارائه شده در فروشگاه شما باشند. کلماتی که به عنوان کلمه کلیدی استفاده میکنید، واژههایی هستند که کاربر با جستجوی آنها در موتورهای جستجو دنبال کالای مورد نیاز خود میگردد.
هرچه واژه استفاده شده توسط شما به نتایج جستجوی کاربران نزدیکتر باشد، ترافیک سایت بیشتر میشود و سایت سریعتر به رتبه یک میرسد.
نخستین کاری که برای انتخاب کلمه کلیدی مناسب باید انجام دهید، تهیه یک فهرست از کلمات مناسب با سایت خود و سپس آنالیز و انتخاب بهترینها به عنوان کلمه کلیدی است.
فهرست واژههای مرتبط و مناسب را چگونه تهیه کنیم؟
هر واژهای را که به ذهنتان می آید بنویسید
نوشتن واژههای مرتبطی که در ذهن دارید؛ سادهترین روش برای تهیه فهرست کلمات کلیدی است.
هر کلمه یا عبارتی را که فکر میکنید به کسبوکار شما مرتبط است، بنویسید.
یک منبع دیگر در تهیه فهرست، پرسیدن کلمات کلیدی از دوستان و اطرافیان است. گاهی واژه مرتبطی را که اطرافیان به شما میگویند، در هیچ منبع دیگری پیدا نمیکنید. این روش به ویژه در سئوی محلی (Local SEO) فروشگاهها کمک بسیاری میکند. استفاده از ترندها و تایتل های رقیبان نیز بسیار کمک میکند.
رقبای خود را تحلیل کنید
راه دیگر تهیه فهرست کلمات کلیدی، بررسی سایت رقیبان است. در هر زمینهای که فعالیت میکنید رقیبان خود را پیدا کنید و با جستجو در سایت آنها، بهترین و مناسبترین کلمات انتخاب شده توسط آنها را روی کاغذ یا در اکسل بنویسید.
در گوگل جستجو کنید
یکی دیگر از روشهای تکمیل فهرست، جستجو در گوگل است. با نوشتن کلمه کلیدی مورد نظر در گوگل، در قسمت پایین صفحه جستجو، تعدادی کلمه مشابه با کلمه مورد نظر شما نمایش داده میشوند که میتوانید آنها را در فهرست خود قرار دهید.
ویکی پدیا نیز یک مرجع مناسب برای به دست آوردن واژههای مناسب است. با نوشتن کلمه مورد نظر خود در ویکی پدیا و خواندن محتوای آن، کلمات مشابه بسیاری به دست میآورید. ستون محتویات نیز واژههای خوبی در اختیارتان میگذارد.
ابزارهای ماز و کیورد تولز را بررسی کنید
کلمه مورد نظر خود را در ابزارهای کیورد تولز (Keyword Tool) و ماز (Moz) جستجو کنید تا مجموعهای از کلمات مرتبط و مناسب را به دست آورید و با توجه به آنها میتوانید فهرست خود را کامل کنید.
فهرست خود را آنالیز کنید
پس از تهیه فهرست کلمات کلیدی مرتبط، آنها را توسط ابزاهای ماز و کیورد تولز یا هر ابزاری که میشناسید، آنالیز کنید و 10 الی 12 کلمه را که سختی کمتر، ctr و میزان سرچ بالاتری دارند به عنوان فهرست نهایی انتخاب کنید.
این نکته را در نظر داشته باشید که کلمات طولانیتر (Long Tail)، رقبای کمتری دارند و بهتر و سریعتر سئو میشوند. پس کلمات کلیدی را با عبارتهای مرتبط، طولانیتر کنید.
محتوا از قدیم تا به امروز پادشاه است
این شعار مشهور در سئو اهمیت محتوا را به خوبی نشان میدهد. پس از انتخاب کلمات کلیدی مناسب، مهمترین کار، نوشتن محتوای مناسب، مرتبط، قابل فهم، جامع، کامل و طولانی است.
تجربه نشان داده است که محتوای طولانی اما جذاب بیشتر از محتوای کوتاه و کامل کاربر را تشویق به ادامه خواندن و خرید از سایت میکند.
برای صفحه فرود یا لندینگ پیج محتواهای مناسب و طبقهبندی شده، استفاده کنید. کارهای زیر را برای کمک به سئوی محتوای فروشگاه خود انجام دهید.
از محتوای فصلی استفاده کنید
با تغییر فصل و عوض شدن کاربری کالاها، سعی در تولید محتوای متناسب با همان فصل داشته باشید یا از تخفیفهای فصلی برای جذب کاربر بیشتر و افزایش ترافیک سایت استفاده کنید.
از محتوای تصویری و ویدیویی غافل نشوید
آمارها نشان میدهند که محتوای ویدیویی یا ویدیو مارکتینگ بیشتر از محتوای تصویری و محتوای تصویری بیشتر از محتوای متنی در سئوی سایت تأثیر دارند. پس به تولید محتوای متنی اکتفا نکنید و با تولید عکس و فیلمهای اختصاصی، جذابیت محتوا را برای کاربر بیشتر کنید.
توجه داشته باشید که حتما از عکس و متن اختصاصی استفاده کنید. به عبارت دیگر از محصولات خود، فیلم یا عکس تهیه کنید و اگر امکان تولید این نوع محتوا را ندارید، با زدن لوگو و نام برند خود روی عکسها و فیلمها، آنها را تا حدودی اختصاصی کنید.
نکته دیگری که هنگام استفاده از فایلهای رسانهای باید در نظر داشت، استفاده از عنوان مناسب، متن جایگزین عکس (Alt Image) است تا در صورت بروز مشکلی هنگام باز کردن آنها متن جایگزین عکس نمایش داده شود.
نوشتن این متن به سئوی سایت بسیار کمک میکند. از کلمات کلیدی یا متن مرتبط با تصویر برای آلت ایمیج استفاده کنید.
همچنین سعی کنید کیفیت تصاویر و فیلمها را بالا و حجم آنها را پایین نگه دارید.
برای محصولات مختلف محتوا طولانی بنویسید
به توضیحاتی که راجع به محصولات داده میشود، یکی از نکاتی است که بسیار در سئو کمک میکند و برای سئو شدن هرچه سریعتر محصول تاثیر گذار است.
برای صفحات فرود،طبق برنامه بلاگ بنویسید
یکی از مهمترین بخشهای سئو سایت، نوشتن محتوا برای بلاگ است. پس از ایجاد صفحه فرود و نوشتن محتوا برای آن لازم است جهت رشد و ارتقای صفحه فرود، اقدام به نوشتن بلاگ کنید.
صفحات فرود در هر سایت، تعداد مشخصی از صفحات هستند که درباره بخشهای مختلف توضیح میدهند. مثلا برای بخش فروش ظروف در یک سایت فروشگاهی، صفحه فرودی ایجاد میکنند و آنجا به ارائه محصولات مرتبط با این بخش میپردازند.
ایجاد صفحات فرود به تنهایی کمک چندانی به سئو سایت نمیکند. بلکه باید پس از ایجاد آنها در قسمت بلاگ سایت، محتوای مرتبط با آن صفحات تولید کنید و به آنها لینک دهید.
برای نتیجهگیری بهتر طبق یک برنامه مشخص، به عنوان مثال هفتهای دو مطلب برای صفحات لیندینگ پیج بنویسید.
بلاگها با عناوین مختلفی مانند بلاگ، اخبار، مقالات و غیره در فروشگاههای مختلف دیده میشوند.
همچنین بخوانید : دیجیتال مارکتینگ چیست
چگالی کلمات کلیدی را در محتوا رعایت کنید
چگالی مناسب هر کلمه را به دست آورید (روش به دست آوردن چگالی کلمات، از حوصله این مطلب خارج است) و سعی کنید کلمه کلیدی را به دفعات مناسب در متن تکرار کنید.
به طور مثال برای یک متن 1000 کلمهای، 9 الی 10 مرتبه از کلمه کلیدی استفاده کنید. با استفاده زیاد از واژه کلیدی در متن، آن را خفه نکنید یا از آنها به تعداد کمتر از چگالی تعیین شده استفاده نکنید تا در سئوی سایت مشکل رخ ندهد.
نقشه سایت را در سایت خود قرار دهید
با قرار دادن نقشه سایت در آن، باعث بالا بردن رتبه سایت توسط موتورهای جستجو و سئوی بهتر سایت شوید.
از محتوای تولیدی کاربران استفاده کنید
محتوای تولیدی کاربر، از اهمیت بسیار زیادی نزد موتورهای جستجو برخوردار است. پس سعی کنید در سایت خود، قسمتی را برای نوشتن نظر و تحلیل کالا توسط کاربران قرار دهید تا از این راه زودتر به صفحه اول موتورهای جستجو برسید.
لینک سازی داخلی سایت
پس از تولید محتوا و رعایت نکات آن، نوبت به لینک سازی داخلی سایت میرسد. لینک سازی داخلی نیز مانند موارد گفته شده، یکی از مراحل مهم و کلیدی در سئو به شمار میآید.
با رعایت نکات زیر به لینک سازی بهتر سایت کمک کنید.
از برد کرامب استفاده کنید
یکی از مواردی که به سئوی سایت فروشگاهی که با فروشگاه ساز ایجاد شده است کمک زیاد میکند، استفاده از برد کرامب یا خردهنان است. به عبارت دیگر، در کنار یا بالای صفحه باز شده برای یک کالا، تعدادی کالای مرتبط با آن محصول را نام ببرید و با لینک سازی داخلی روی محصول مرتبط کلیک کنید و وارد صفحه مرتبط به آن شوید.
برد کرامب باعث بالا رفتن رتبه سایت در موتورهای جستجو و کاهش نرخ پرش میشود.
از ساختار هرمی برای لینک سازی داخلی استفاده کنید
سعی کنید قبل از انجام لینک سازی داخلی سایت، یک ساختار کلی از نوع لینک سازی را که قصد دارید در سایت پیاده کنید، در ذهن خود یا روی کاغذ بکشید.
داشتن ساختار ساده و منظم در لینک سازی اهمیت بسیار زیادی در سئو سایت دارد. بهترین ساختار برای لینک سازی داخلی، ساختار هرمی یا خوشهای است. به این صورت که صفحه اصلی در نوک هرم قرار میگیرد و پس از آن صفحات لندینگ و بلاگ ها قرار داده میشوند.
درستترین ساختار در لینک سازی داخلی ساختاری است که کاربر از صفحه اصلی تا آخرین صفحه هدف، بیش از 4 مرتبه کلیک نکند.
ساختار پیچیده و نامنظم، موجب سردرگمی کاربر و در نتیجه افزایش نرخ پرش میشود.
از انکر تکستهای متفاوت استفاده کنید
انکرتکست یا متن لینک، قسمتی از لینک است که کاربر آن را میبیند و روی آن کلیک میکند.
برای سئوی سایت، بهتر است از کلمات کلیدی متفاوت به عنوان انکرتکست استفاده کنید و از تمام کلمات کلیدی برای انکرتکست بهره ببرید.
لینک سازی خارجی
یکی دیگر از کارهای مهم در سئوی سایت فروشگاهی، لینک سازی خارجی است. لینک سازی خارجی یعنی لینک دادن از سایتهای دیگر به سایت خود و جلب اعتماد موتورهای جستجو.
برای این که لینک سازی خارجی بیشترین تاثیر را در سئو سایت داشته باشد، نکات زیر مفید هستند.
لینک سایت خود را در سایتهای معتبر قرار دهید
با قرار دادن لینک فروشگاه خود در دیگر سایتهای معتبر، به بالا رفتن اعتبار و رتبه آن نزد گوگل کمک کنید.
اگر لینک سایت شما در یک سایت با رتبه خوب قرار داده شود، موتورهای جستجو به معتبر بودن آن و محتوای شما رای میدهند. درنتیجه جایگاه بالاتری را در صفحات جستجو به دست خواهید آورد.
همچنین از انکرتکستهای متنوع استفاده کنید و به صفحات مختلفی از سایتتان لینک دهید.
در وبلاگها یا انجمنهای مختلف کامنت بگذارید
با نوشتن کامنت در سایت، بلاگ، انجمن و غیره و لینک دادن به سایت خود، لینک خارجی ایجاد کنید. اما توجه کنید که در سایتهای معتبر و در زیر مطالب مرتبط با محتوای سایت خود، کامنت مرتبط بنویسید تا نتیجه بهتری بگیرید.
از رپورتاژ استفاده کنید
با معرفی و قرار دادن لینک سایت خود در رپورتاژ یا آگهی، بالا بودن اعتبار خود را به موتورهای جستجو نشان دهید و باعث شناخته شدن سایت به کاربران شوید.
برندسازی کنید
برندسازی میتواند به افزایش ترافیک سایت و سئو کمک کند. برندینگ و مطرح شدن در صنعتی که در آن فعال هستید، باعث بهتر شدن رتبه سایتتان میشود.
در کنفرانسهای مرتبط شرکت کنید یا در شبکههای اجتماعی کمپینهای تبلیغاتی راه بیاندازید. همچنین از افراد صاحبنظر بخواهید سایت شما را نقد کنند تا سایت شما بیشتر شناخته شود.
برای برندسازی کسبوکارخود از راههای دیگری که در بحث دیجیتال مارکتینگ مطرح است، استفاده کنید.
از سئوی محلی غافل نشوید
اگر فروشگاه شما علاوه بر فروش آنلاین، شعبه حضوری دارد، آدرس آن را در گوگل مپ وارد کنید و بر سئوی محلی (لوکال) فروشگاه و در نتیجه افزایش رتبه سایت خود کار کنید.
جمع بندی
افزایش ترافیک و ارتقای رتبه سایت در موتورهای جستجو کاری دشوار اما امکانپذیر است. با انجام مراحل ذکر شده در این مطلب، زمان نتیجهگیری از سئوی سایت خود را کاهش دهید.
همانطور که میدانید با سئوی سایت کاربران بیشتری وارد آن میشوند و فروش شما افزایش مییابد. پس اگر صاحب یک فروشگاه اینترنتی هستید یا قصد دارید آن را راه بیاندازید، به طور حتم برای سئو آن هزینه و تلاش کنید.
بیشتر بخوانید :
نظرات