ثبت کردن مکان در گوگل مپ یکی از مهمترین استراتژی هایی است که میتواند یک کسب وکار را رونق دهد. در واقع ثبت کردن مکان در Google map این امتیاز را برای فرد فراهم میکند که بدون داشتن وبسایت و در عین حال با اطلاعات مفید مانند نشانی، شماره تلفن و برخی جزئیات در نتایج گوگل نشان داده شود.
شایان ذکر است که Google به منظور بهبود و توسعه انواع بیزینس ها و کسب وکارها در سراسر دنیا، ابزارهای بسیار مهمی را طراحی کرده و در اختیار همه کاربران قرار داده است.
برخی افراد برای بهبود شرایط خود و افزایش نرخ فروش، همگام با پیشرفت تکنولوژی حرکت کرده و از همه ابزارهای در دسترس استفاده میکنند. یکی از بهترین و پرکاردبردترین ابزارهای گوگل که توسط عموم مردم جهت ثبت مکان استفاده میشود، گوگل مپ است.
باید به این نکته توجه داشت که استاندارد ترین و اصولی ترین راه به منظور ثبت مکان و موقعیت، بهره گیری از سرویس Google my business است.
اما متاسفانه این سرویس همانند بسیاری از خدمات و قابلیت های گوگل برای کاربران ایرانی تحریم بوده و نمیتوان از آن استفاده کرد. البته با توجه به بررسی ها صورت گرفته، سرویس گوگل مپ یا همان Google map بهترین گزینه و سرویس جایگزین در نظر گرفته میشود.
با توجه به اهمیت این موضوع، ما در ادامه این مطلب به آموزش نحوه ثبت مکان در گوگل مپ و دیگر موارد مرتبط با آن خواهیم پرداخت.
بررسی اهمیت و مزایای آدرس در گوگل مپ
بدون شک تجربه این را داشته اید که به هنگام جستوجو کردن یک فروشگاه یا مکان خاص در گوگل، با نتایجی مواجه شوید که از نظر موقعیت جغرافیای به شما بسیار نزدیک است.
البته این حالت در تنها زمانی رخ میدهد که گوگل بتواند موقعیت مکان شما را از طریق گوشی یا آیپی لپتاپ یا کامپیوتر تشخیص دهد. درواقع نتایجی در اختیار کاربر قرار داده میشود که از به او نزدیک بوده و میتواند نیاز او از جستوجو را رفع کند.
با توجه به موارد ذکر شده، میتوان به این نتیجه رسید که اگر فرد فروشگاه، مغازه و سرویس خود را در گوگل مپ ثبت کند، کاربران و مشتریان خواهند توانست هنگام جستوجو در میان نتایج گوگل و در نقشه گوگل، به آدرس شما به همراه دیگر اطلاعاتی که ثبت کرده اید، برخورد کنند.
حائز اهمیت است بدانید که آدرس و لوکیشن شما در برنامه و سایت Google Maps نیز برای کاربران نشان داده خواهد شد که میتواند در پیشرفت کسب وکار شما و تبدیل شده به یک برند یا نام مطرح در یک منطقه یا شهر تاثیر بهسزایی بگذارد.
اطلاعات که در اختیار کاربران قرار داده خواهد شد، عبارتند از:
- نام مکان، بیزینس یا محل کسب وکار
- عکس هایی از قسمت بیرونی و داخلی محل موردنظر
- آدرس وبسایت و شماره تلفن
- ساعت کاری؛ روزهای کاری
- مسیرهای دسترسی و مسیریابی مکان موردنظر
- نمایش دادن Location روی نقشه
- قابلیت بهره گیری از عکس های 360 درجه گوگل
- امکان خواندن و بررسی نظرات مردم درباره این مکان
با استناد بر بررسی های انجام شده، یکی از الگوریتم های پراهمیت گوگل که تحت عنوان الگوریتم کبوتر شناخته میشود به منظور کمک به بهبود و پیشرفت بیزینس ها و کسب وکارها این امکان را به وجود آورده تا نتایج گوگل برای جستوجوی یک کلمه کلیدی یکسان در شهرها، کشورها و موقعیت های جغرافیایی مختلف به صورت متفاوت و مرتبط با نیاز و هدف کاربران نمایش داده شود.
در حالت کلی افزودن مکان و لوکیشن خود به Google Map تا حدی به کسب وکار شما کمک کرده و باعث افزایش اعتبار و شهرت شما در بستر اینترنت خواهد شد.
البته باید به این نکته توجه داشت که، استفاده از این سرویس درصورت داشتن وب سایت، میتواند در رتبه بندی و بهبود سئو سایت تاثیر قابل توجهی اعمال کند.
آموزش نحوه ثبت کردن مکان در گوگل مپ
افرادی که قصد دارند، آدرس و لوکیشن خود را در گوگل مپ ثبت کنند باید به این نکته توجه کنند که روش انجام این کار در گوشی موبایل و دسکتاپ یکسان، رایگان و بدون تفاوت است. در ادامه به صورت گام به گام به توضیح این موضوع پرداخته ایم.
1-برای شروع کار باید در وهله اول از طریق اکانت گوگ خود به سایت https://www.google.com/maps یا همان گوگل مپ وارد شوید.
2- اکنون در قسمت چپ، نوار را باز کنید. در قسمت Search Google Maps نام منطقه را تعیین کنید. (شایان ذکر است که با توجه به تغییرات صورت گرفته در گوگل مپ، توصیه میشود از زبان فارسی برای نوشتن اطلاعات استفاده کنید.
البته درصورت استفاده از زبان انگلیسی برای وارد کردن اطلاعات و ثبت آدرس نیز هیچ مشکلی رخ نمیدهد. بعد از باز شدن نقشه از سمت چپ، باید به جستوجوی شهر، آدرس و محلی که بیزینس شما در آن قرار دارد بپردازید.)
3- اکنون از میان گزینه ها، آدرس ها و مواردی که مشاهده میکنید، باید گزینه مناسب را برگزینید.
4- بعد از انجام دادن جستوجو و انتخاب عبارت مناسب، در کنار عبارت موردنظر باید روی منوی کشویی کلیک کرده و از میان گزینه هایی که در انتها قرار دارند، add a missing place را برگزینید. اکنون یک صفحه به همراه فرم باز خواهد شد که باید آن را پر کنید.
5- در این صفحه، در قسمت Name طبیعتاً باید نام محلی که میخواهد در گوگل ثبت کنید را تایپ نمایید. در قسمت دوم، باید از میان دسته بندیها یا همان Category اطلاعات درست را با دقت و حوصله وارد نمایید.
- نام شرکت، مجموعه یا محلی که در آن فعالیت میکنید را در قسمت Name وارد کنید.
- در بخش دوم که همان Category است باید عنوان صنف را وارد کنید.
- در بخش سوم، آدرس و لوکیشنی که انتخاب کرده اید، را مشاهده خواهید نمود.
نکته مهم: اگر قصد دارید که آدرس را تغییر دهید، فقط کافی است که روی نشانگر قرمز کلیک نمایید و در خود قسمت location یا همان آدرس تغییری اعمال نکنید. در ادامه خواهید توانست با جا به جا کردن نشانگر قرمز رنگ، محل یا آدرس موردنظرتان را انتخاب کرده کنید و سپس باید روی گزینه Done کلیک کنید.
نکته مهم: حائز اهمیت است بدانید که در این بخش باید تصویر را تا جایی که همه چیز شفاف شود به جلو کشیده و روی آن زوم کنید. سپس نشانگر را دقیقاً روی نقطه ای که شرکت یا محل کار شما در آن قرار دارد، بگذارید تا بدین ترتیب گوگل به صورت اتوماتیک و دقیق آدرس را تعیین کند. به این نکته بسیار مهم دقت کنید که آدرس تعیین شده از سوی خود گوگل را به هیچ عنوان دستکاری نکنید.
اکنون به صفحه ای که دارای فرم اطلاعات بود، بازگردید. بعد از اطمینان حاصل کردن از آدرس و لوکیشن، به چک کردن قسمت within location بپردازید. اگر مکان موردنظر شما از قبل با عنوان و نام دیگری ثبت شده است، به تغییر آن اقدام کنید؛ اگر این مورد خالی بود هیچ تغییر در آن اعمال نکنید.
6- در ادامه همان فرم اطلاعات، در قسمت add phones, hours, website, opening dates and photos باید اطلاعاتی از قبیل شماره تماس، ساعات کار، وب سایت و تصاویر را وارد کنید. البته برای اعمال کردن تمامی موارد ذکر شده باید در مقابل این گزینه روی فلش بازشونده کلیک کنید تا بدین شکل فرم گسترده تر شود.
7- در فرم گسترش یافته در بخش add hours باید روزهای کاری و ساعت کاری را ثبت کنید. البته میتوانید از با افزودن تصویری از جزئیات ساعت و روزهای کاری، فریند تکمیل کردن اطلاعات را برعهده ربات بگذارید. اما در این حالت امکان بروز خطا بالا است. بعد از وارد کردن موارد ذکر شده، روی گزینه Done کلیک کنید.
8- در گزینه یا بخش contact باید شماره تماس خود یا محل کار را وارد کنید. در صورت داشتن وب سایت برای زمینه کاری یا محل مورد نظر، میتوانید آن را در قسمت website تایپ کنید. شایان ذکر است که باید شماره تماس را به همراه کد ایران و سپس کد شهر بنویسید.
گزینه opening data برای اعمل کردن تاریخ بازگشایی در نظر گرفته شده است. درصورت نداشتن اطلاعات یا تمایل برای نوشتن آن میتوانید گزینه I don’t know را برگزینید تا بدین شکل اعلام بیاطلاعی کنید.
توجه کنید که در بخش پایانی میتوانید عکس یا تصویری از محل مورد نظر آپلود نمایید تا افراد بتوانند با دیدن آن درک بهتر و اطلاعات بیشتری از مکان شما بدست بیاورند. در نهایت، روی گزینه send کلیک کنید.
بعد از اتمام تمامی این مراحل، در این قسمت یک پیام قدردانی از طرق گوگل مپ با محتوای ” بعد از اتمام بررسی پیشنهاد شما، ایمیلی به شما فرستاده خواهد شد” خواهید دید. روی گزینه Done کلیک نمایید. بررسی و ارسال ایمیل از سوی گوگل ممکن است بعد از چند دقیقه، چند ساعت و یا حتی چند روز انجام شود.
برای پیگیری از وضعیت ثبت مکان در گوگل مپ باید چه اقداماتی انجام شود؟
بعد از ثبت آدرس و وارد کردن همه اطلاعات و جزئیات ضروری میتوانید برای بررسی وضعیت، با همان اکانت گوگلی که مراحل ثبت را گذرانده اید به گوگل مپ وارد شوید و در سمت چپ روی گزینه ای که به شکل 3 خط است، کلیک نمایید.
اکنون گزینه your condition را برگزینید.
با انتخب این مورد، چندین تب برای شما نمایان خواهد شد؛ شما در قسمت Edite میتوانید از وضعیت تایید خود آگاه شوید.
در این قسمت ممکن است که با 3 گزینه زیر مواجه شوید:
- Pending: در انتظار
- Approved: تایید شده
- Not approved: تایید نشده
در صورتی که با گزینه Pending مواجه شدید، باید همچنان منتظر بمانید، چرا که گوگل همچنان در حال بررسی درخواست شما است. گزینه Approve به این معناست که درخواست شما برای ثبت آدرس پذیرفته شده و مکان شما در گوگل مپ ثبت شده است.
گزینه Not approved یعنی درخواست شما برای ثبت آدرس یا مکان از سمت گوگل رد شده است. این امر میتواند تحت تاثیر موارد مختلفی مانند اشتباه بودن اطلاعات، تایید نشدن آدرس شما از سوی کاربران، پایین بودن میزان امتیاز اکانت شما و … رخ دهد.
البته اگر از درستی آدرس، اطلاعات و جزئیاتی که وارد کرده اید، اطمینان دارید، بهتر است که مجدداً فرایند ثبت آدرس را از همان مرحله اول انجام دهید.
بیشتر بخوانید :
نظرات