یکی از موضوعاتی که میتواند سرنوشت یک برند و یا کسب و کار را به کل تغییر دهد، انتخاب یک شعار است.
همانطور که میدانید، امروزه شعارها نقش به سزایی در تبلیغات پیدا کردهاند و بسیاری از کسب و کارها یا حتی کاندیدهای گوناگون، برای خود شعاری را انتخاب کردهاند و بر اساس آن فعالیت خود را ادامه میدهند. باید متذکر شد که گاهی ما متوجه مستقیم شعار یک برند و کسب و کار نمیشویم، اما تاثیر آن بدون شک حس خواهد شد.
اکنون ما تصمیم داریم مقالهای را برای شما در رابطه با نحوه انتخاب و ایجاد یک شعار برای کسب و کار خودتان آشنا کنیم.
دقت داشته باشید که انتخاب شعار از اهمیت بسیاری برخوردار است و اگر به درستی انتخاب شود، فروش شما را افزایش میدهد. مسلما هر چه فروش شما بیشتر باشد، سود بیشتری نیز به دست خواهید آورد و سود بیشتر برابر است با موفقیت چشمگیر.
با این اوصاف از کنار این موضوع به راحتی نگذرید و ادامه مقاله را حتما مطالعه کنید تا به خوبی با این موضوع آشنا شوید.
شعار چیست؟
شعارها عموما حروف و عبارتهایی هستند که دستهای از افراد آن را با همنظری یکدیگر انتخاب میکنند. اهمیت شعار برای یک گروه و جمعیت همانند اهمیت پرچم برای یک کشور است و در اکثر مواقع شاهد آن هستیم که افراد، یک گروه را با شعاری که دارند بشناسند.
شعارها از جمله مواردی هستند که میتوانند تحولی بزرگ را برای کسب و کار شما ایجاد کنند. بدون شک مشاهده کردهاید که برخی از کسب و کارها با شعاری که برای حرفه خود انتخاب کردهاند، توانستهاند جایگاه مناسبی را برای خود رقم بزنند و بر سر زبانها بیفتند؛ بنابراین با توجه به این موضوع، میتوان به خوبی متوجه اهمیت شعارهای انتخابی برای کسب و کار شد.
انتخاب شعار تبلیغاتی برای کسب و کار چه اهمیتی دارد؟
حال شاید برای بسیاری از افراد سوال پیش آید که انتخاب یک شعار به راستی چگونه بر موفقیت یک کسب و کار تاثیر میگذارد؟ در راستای پاسخ به این سوال باید گفت انتخاب یک شعار مناسب و خوب، همانند یک صحبت زیبا و خوب در یاد افراد میمانند.
بدون شک این موضوع برای خود شما نیز اتفاق افتاده که یک متن، شعر، حرف یا حدیثی از یک کسب و کار در ذهنتان مرور شود. حتی شاید الان چنین اتفاقی برایتان بیفتد.
همین موضوع باعث میشود که یک کسب و کار یا یک برند برای خود شعاری را انتخاب کند تا در یادها بماند. قطعا چنین کاری برای شما مزیتهای بسیاری را به همراه خواهد داشت و میتواند به شما کمک کند که مسیر موفقیت را در مدت زمان کوتاهتری سپری کنید.
آشنایی با انواع شعار
همانطور که گفته شد، انتخاب یک شعار برای کسب و کار یا برند شما بسیار تاثیرگذار خواهد بود و میتوانید از طریق آن بازاریابی مخصوص به محصول و کالا خود را در مدت زمان کوتاهی به شکل موفق انجام دهید؛ اما باید بدانید که شعارها انواع گوناگونی دارند و پیش از آنکه شعار خود را انتخاب کنید باید از انواع گوناگون آن مطلع شوید.
- شعارهای توصیفی: شعارهای توصیفی زمانی مورد استفاده قرار میگیرند که شما بخواهید فعالیت و کار خود را به دیگران توصیف کنید. در واقع باید گفت با انتخاب شعار توصیفی، شما به مخاطب خود نشان میدهید که چه کاری را در چه راستایی انجام میدهید. لازم به ذکر است که شعارهای توصیفی برای کسب و کارهایی که کوچک یا تک مدیره هستند، مناسب به نظر میرسد. البته این نوع از شعار معایبی نیز دارد که میتوان به عام و غیرقابل حفظ کردنش اشاره کرد.
- شعارهای مجابکننده: شعارهای مجابکننده از جمله شعارهایی به حساب میآیند که میتوانند کسب و کار شما را رونق بخشند. در واقع شما با انتخاب یک شعار مجابکننده، به کاربران و مخاطبین خود میگویید که محصول شما برای آنها بنا به دلایلی مناسب است. از همین جهت باید در این نوع از شعار به ویژگی بارز محصولات خود اشاره داشته باشید تا هدفی که دارید به خوبی عملی شود.
- شعارهای خلاقانه: انتخاب شعارهای خلاقانه میتواند تاثیرات مثبتی را به همراه داشته باشد، اما به شرط آنکه به درستی انتخاب شوند. دقت داشته باشید که شعارهای خلاقانه به نسبت ادبی هستند و شما باید به این موضوع دقت داشته باشید. همچنین باید متذکر شد که امکان حفظ کردن شعارهای خلاقانه وجود دارد و افراد میتوانند آن را به خوبی در یاد خود نگه دارند. البته توجه داشته باشید که تمام این اهداف با انتخاب درست شعار تحقق پیدا میکنند و اگر گمان میکنید که توانایی انتخاب یک شعار خلاقانه را ندارید، آن را به دست افرادی بسپارید که در این کار مهارت دارند.
- شعارهای برانگیزاننده: به احتمال زیاد شعار برند نایک که «فقط انجامش بده» است را شنیدهاید. این شعار از جمله شعارهای برانگیز کننده به حساب میآید که به خواننده حس خوبی را میدهد. دقت داشته باشید که این نوع از شعار در رابطه با چیستی کار شما هیچ توضیحی را در اختیار مخاطبین قرار نمیدهد و تنها هدفی که برای آن در نظر گرفته شده، ترغیب و برانگیختن کردن است.
- شعارهای شناخت برند: شعارهای شناخت برند از جمله شعارهایی به حساب میآیند که به صورت انحصاری برای هر کسب و کار انتخاب میشود. انتخاب چنین شعاری به شما کمک میکند که مشتریها اسم برند شما را به خاطر بسپارند و در صورت تمایل به خرید، از محصولات شما موارد مورد نیاز را تهیه کنند.
اکنون شما با 5 نوع در نظر گرفته شده برای تبلیغ آشنا شدید و میتوانید متناسب با نوع کسب و کار خود یکی از آنها را انتخاب کنید و به استفاده از آن بپردازید.
همچنین باید متذکر شد که امکان ترکیب کردن این اهداف با یکدیگر وجود دارد و شما میتوانید یک شعار با اهداف گوناگون را انتخاب و استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که این کار را به خوبی انجام دهید.
چرا برندها برای موفق شدن به شعار (اسلوگان) نیاز دارند؟
تا به اینجای متن به این موضوع اشاره داشتیم که انتخاب شعار برای یک برند و کسب و کار از اهمیت بالایی برخوردار است؛ اما سوال اینجاست که چرا؟ در ادامه برای شما مزیتهای انتخاب شعار را ذکر خواهیم کرد تا متوجه شوید که این موضوع چه میزان اهمیت دارد.
- استفاده از شعارهای تبلیغاتی سبب میشود برند شما دهانبهدهان شود و مشتریهای بیشتری به کسب و کار شما جذب شوند. به نوعی باید گفت استفاده از چنین شعارهایی برای شما بازاریابی خوبی را به همراه خواهد داشت و همین موضوع سبب فروش بیشتر و در نتیجه سود شما خواهد.
- شما با انتخاب شعار برای برند خود، میتوانید در قالب چند کلمه و حرف توضیح به یادماندنی از محصول خود ارائه دهید و کاری کنید که محصول و خدمات شما به خوبی در یادها باقی بماند و افراد خرید خود را از محصولات شما انجام دهند.
- اگر شعار خوب و مناسبی را برای برند خود انتخاب کنید، میتوانید انتظارات مشتریهای خود را بر پایه درست و صحیح شکل دهید.
- انتخاب یک شعار خوب میتواند نقص و کاستی دیگر شیوههای تبلیغات شما را پوشش دهد.
- شما با انتخاب یک شعار خوب برای برند خود، میتوانید استراتژی کسب و کار و تبلیغات لازم برای آن را به خوبی ادامه دهید.
- داشتن یک شعار تبلیغاتی خوب میتواند ارتباط صحیحی میان رسانه و جامعه را نیز ایجاد کند.
یک شعار تبلیغاتی خوب باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
برای آنکه بتوانید شعار درست و مناسبی را برای کسب و کار انتخاب کنید، باید به برخی از ویژگیها توجه داشته باشید. در ادامه به ویژگیهای یک شعار خوب اشاره خواهیم داشت تا در صورت تمایل انتخاب درستی داشته باشید.
شعار روان و ساده انتخاب کنید: شما باید شعاری را برای برند خود انتخاب کنید که ساده و روان باشد. این موضوع باعث میشود شعار انتخابی شما به خوبی در یاد مشتریها و مخاطبین باقی بماند و آنها در زمان انتخاب و خرید یک محصول برند شما را انتخاب کنند.
شعاری یک پارچه انتخاب کنید: منظور از انتخاب شعار یکپارچه، شعاری است که با لوگو و نام تجاری شما هماهنگ باشد. این موضوع تاثیر بیشتری بر موفقیت شما خواهد داشت.
شعار تبلیغاتی خود را ملموس انتخاب کنید: منظور از شعار تبلیغاتی ملموس تبلیغی است که قابل لمس باشد و به مخاطب حس نزدیکی بدهد؛ یعنی شعار شما نباید به گونهای انتخاب شود که مشتری فکر کند امکان دستیابی به محصول شما را ندارد.
شعاری انتخاب کنید که بااحساس درونی مخاطب بازی کند: به احتمال زیاد برای شما نیز پیش آمده است که یک شعار از یک برند بر روی احساساتتان تاثیر گذاشته باشد و به همین دلیل برای همیشه آن را در خاطر نگهدارید.
حال اگر خودتان صاحب یک برند یا کسب و کاری هستید، باید چنین شعاری را انتخاب کنید. برای این کار میتوانید از دیگر شعارها ایده بگیرید.
شعاری را انتخاب کنید که با دنیای مخاطب شما هماهنگی دارد: شما باید نسبت به مخاطبین خود توجه ویژهای داشته باشد و بدانید که دنیای آنها چگونه است. سپس بر اساس یافتههای خود شعاری را انتخاب کنید.
شعاری متفاوت انتخاب کنید: دقت داشته باشید که شعار خود را از دیگر رقبا متفاوت انتخاب کنید؛ چرا که اگر شعار انتخابی شما همانند شعارهای دیگران باشد، تاثیری نخواهد داشت.
همچنین تلاش کنید که در شعار خود ویژگی از محصولات خود را ذکر کنید تا دیگر برندها امکان کپیبرداری از برند شما را نداشته باشند.
در انتخاب شعار مورد نظر خود صداقت به خرج دهید: اگر شما برای برند مورد نظر خود شعاری را انتخاب کنید که در آن صداقت به خرج ندهید، نمیتوانید موفق شوید.
برای مثال شرایطی را تصور کنید که در شعار خود به ویژگی اشاره میکنید که کالا تولیدی شما آن ویژگی را ندارد. در چنین شرایطی مشتری شما اعتمادش را به شما از دست میدهد؛ بنابراین حتما صداقت را رعایت و بر این اساس شعار مورد نظر خود را انتخاب کنید.
از حاشیه دوری کنید: یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که حاشیه را به شعار خود وارد نکنید. سعی داشته باشید که شعار را در سادهترین حالت و بدون آنکه مطلب را بپیچانید بیان کنید.
حال چگونه شعار مربوط به کسب و کار خود را انتخاب کنیم؟
تا به اینجا نکات مهم و کلیدی را در اختیار شما قرار دادیم که میتوانید با استفاده از آنها شعار مربوط به برند خود را طراحی کنید.
اکنون در این بخش برای شما به طور کلی یک جمعبندی در رابطه با طراحی یک شعار آماده میکنیم تا با توجه به آنها بهترین انتخاب را برای شعار برند خود داشته باشید.
در ابتدا و پیش از هر چیزی جامعه مخاطب خود را شناسایی کنید و متوجه شوید که به چه چیزهایی نیاز دارند.
در این راه میتوانید از افراد دیگری نیز کمک بگیرید. همچنین میتوانید به فعالیت رقبای خود نیز توجه کنید و از آنها ایده بگیرید. البته توجه داشته باشید که در این راستا چیزی را از کسی کپی نکنید.
سپس شعاری که به آن فکر کردهاید را روی یک کاغذ بنویسید و به بررسی آن بپردازید. در این بررسی باید به مسائل گوناگون توجه داشته باشید و تمام جوانب را تحت نظر بگیرید.
دقت داشته باشید که متن خود را روان و ساده بنویسید و حتما تمام مسائلی که در رابطه با ویژگیهای یک شعار خوب به آن اشاره داشتیم را در آن رعایت کنید.
در این راستا حتما شعار برندهای دیگر را مورد بررسی قرار دهید. این موضوع به شما کمک میکند که هم ایده بهتری برای شعار مورد نظر خود پیدا کنید و هم شعار تکراری انتخاب نشود.
پس از انجام چنین اموری و وقتی که شعار مورد نظر خود را انتخاب کردید، آن را با دیگران به اشتراک بگذارید و از آنها نظرخواهی کنید. اگر انتقادی به شما شد، حتما به آن توجه داشته باشید و سعی کنید مشکلات مطرح شده را برطرف کنید.
نمونههایی از شعارهای انتخابی توسط برندهای گوناگون
برند اپل: متفاوت بی اندیش (Think Different)
استیو جابز در رابطه با محصولات خود میگوید که هیچچیز زیباتر از سادگی نیست و ما معتقد هستیم که هر فرد باید متفاوت فکر کند تا جامعه پیشرفت داشته باشد.
برند ام اند ام: در دهانتان آب میشود نه در دست هایتان (Melts in Your Mouth,Not in Your Hands)
شاید برایتان عجیب باشد، اما این شعار برای یک شرکت تولید کننده اسمارتیز است که توانسته برند خود را به یک برند موفق و متمایز تبدیل کند. این برند برای روکش اسمارتیزهای خود از روکشهایی استفاده کرده که در دست و بر اساس گرما و فشار آب نمیشود و همین موضوع برای آن تبدیل به یک شعار شده است.
برند پورشه: جایگزینی نیست (There is No Substitute)
همانطور که میدانید پورشه تا به حال خودروهای با کیفیتی را وارد بازار کرده و معتقد است که هیچ برند دیگری نمیتواند محصولاتی را جایگزین محصولات برند خودش کند.
- کداک (Kodak): لحظات خود را به اشتراک بگذار، زندگی خود را به اشتراک بگذار.
- نایک (Nike): فقط انجامش بده.
- ودافون (vodafone): بیشتر از اکنون باشید.
- جگوار (jaguar): رویا بافی نکنید. با آن رانندگی کنید.
- آی مکس (IMAX): بزرگ فکر کن.
- جنرال الکتریک (General Electric): تخیل در کار
- مک دونالد (McDonald): من عاشقشم.
- ایبی (Ebay): بخرید، بفروشید، به آن عشق بورزید.
- نسکافه (nescafe): قهوه در بهترین حالت آن.
- شامپو هد اند شولدرز (Head&sholders): من اصلا نمیدانستم که شوره مو داری.
- بی ام دابلیو (BMW): لذت محض رانندگی.
- ژیلت (Gillette): بهترین تیغ برای مردان.
- نوکیا (Nokia): ارتباط دادن مردم.
- شورولت (chevrolet): ببینید. امتحان کنید. بخرید.
- دل (DELL): این تنها یک معامله نیست، یک Dell است.
مواردی که به آنها اشاره شد، تنها برخی از شعارهایی هستند که توسط برندهای معروف انتخاب شدهاند.
شما میتوانید از آنها ایده بگیرید و شعار مخصوص به برند و کسب و کار خود را طراحی کنید. در آخر امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و بتوانید از نکات گفته شده در آن بهترین استفاده را ببرید.
بیشتر بخوانید :
نظرات