10 اشتباه بزرگ در راه اندازی کسب و کار اینترنتی
همانطور که میدانید یکی از مهمترین و هوشمندانهترین تصمیماتی که افراد میتوانند بگیرند، راهاندازی کسب و کار آنلاین است و امروزه اکثر برندها، شرکتها و حتی تجارتهای کوچک نیز کسب و کار خود را در این زمینه راهاندازی کردهاند. موضوعی که وجود دارد این است که تمام کسب و کارهای آنلاین موفق نمیشوند و بیشتر از آن که موفقیت کسب کنند، شکست میخورند.
از همین رو تصمیم داریم در این مقاله از ویترین سافت 10 اشتباه بزرگ در راهاندازی کسب و کار آنلاین را بررسی کنیم تا آنها را در نظر بگیرید و با دوری از آنها به موفقیت برسید.
- تامین سرمایه با قرض گرفتن زیاد
اولین اشتباه بزرگ در راه اندازی کسب و کار آنلاین، قرض گرفتن زیاد برای تامین سرمایه است. بدون شک در آغاز راه تامین سرمایه از مهمترین دغدغههای افراد خواهد بود و بسیاری از افراد برای این که بتوانند این سرمایه را تامین کنند، از دیگران مبلغ مورد نظر را قرض میگیرند.
البته پروسه قرض گرفتن نیز سخت خواهد بود، زیرا شما در این زمینه تازهکار هستید و هر کسی به شما اعتماد نمیکند و سرمایهای را نیز در اختیارتان قرار نمیدهد.
از همین رو در اکثر مواقع افراد برای دریافت وام به بانک مراجعه میکنند یا از اشخاص شناخته شدهای کمک میگیرند تا سرمایه مورد نظرشان تامین شود. حال اگر تمام این مراحل بهخوبی سپری شود و وام در اختیار فرد قرار گیرد، موضوع بازپرداخت مبلغ قرض گرفته مطرح خواهد شد.
دقت داشته باشید که اگر شما بیبرنامه اقدام به قرض گفتن کنید، نمیتوانید از پس بازپرداختهای آن بربیایید که این موضوع شرایط کار را برای شما سخت خواهد کرد.
بنابراین توصیه میشود آیندهنگری و دقت لازم را به خرج دهید و بر اساس شرایط نسبت به دریافت وام اقدام کنید. این موضوع باعث میشود که احتمال خسارتهای آینده کاهش پیدا کند.
همچنین مبلغ زیادی را برای شروع کار در نظر نگیرید، بلکه در آغاز کار با کم شروع کنید و سپس در آینده از طریق سودی که از کسب و کار آنلاین خود به دست میآورید، حوزه فعالیتتان را گسترش دهید.
- نداشتن برنامه و استراتژی برای فعالیت
بدون شک همه میدانیم که داشتن برنامه و طرح دقیق برای فعالیت از مهمترین فاکتورهای موفقیت به شمار میآید، اما همچنان متاسفانه بسیاری از افراد کار خود را بدون داشتن استراتژی مشخص و برنامه آغاز میکنند و به همان شکل نیز ادامه میدهند.
این دست از افراد در میانه راه دچار سردرگمی میشوند و نمیدانند که چگونه در مسیر موفقیت قدم بردارند. در حقیقت داشتن برنامه و استراتژی به شما نشان میدهد که چگونه در مسیر حرکت کنید و کارها را بر اساس اولویت دسته بندی و سپس انجام دهید.
از همین رو باید پیش از آن که کسبوکار آنلاین خود را راهاندازی کنید، حتما برنامهریزی و استراتژی مشخصی را برای خود در نظر بگیرید. شما باید بدانید که هدفتان از این کسبوکار چیست و چه قدمهایی باید در این مسیر بردارید تا بتوانید تمام آنها را به ترتیب انجام دهید و به هدفتان برسید.
- عدم توجه به کیفیت و توجه زیادی به کمیت
سومین اشتباه بزرگ در راه اندازی کسب و کار آنلاین که از مهمترین اشتباهات به شمار میآید، این است که بسیاری از افراد در شبکههای اجتماعی به دنبال افزایش تعداد دنبالکنندههای خود هستند؛ در حالی که این کار سودی را برای شما به همراه نخواهد داشت.
شما باید بهعنوان صاحب کسبوکار، در هر زمینه و موضوعی به دنبال کیفیت باشید. برای مثال وجود صدها هزارها دنبالکننده که علاقهای به خدمات شما ندارند، تاثیری در موفقیتتان نخواهد داشت، اما اگر این تعداد کمتر باشد، ولی تمامی آنها از علاقهمندان به خدمات شما باشند، میتوانید از این طریق به موفقیت برسید.
البته توجه داشته باشید که جذب مخاطب و داشتن تعداد دنبالکننده زیاد در کسبوکارهای آنلاین از اهمیت بالایی برخوردار است، اما باید این تعداد را بهدرستی افزایش دهید تا به هدف خود برسید. همچنین از خرید دنبالکننده فیک بهشدت بپرهیزید، چراکه این موضوع میتوانید تاثیرات منفی را برای کسبوکارتان به همراه داشته باشد.
- عدم تبدیل دنبالکننده به مشتری
از مهمترین کارهایی که مدیران و صاحبان کسبوکارهای آنلاین باید انجام دهند، این است که دنبالکنندههای خود را به مشتری ثابت تبدیل کنند، زیرا اگر این اتفاق نیفتد آنها خسارت زیادی را متحمل خواهند شد.
حال برای رسیدن به چنین هدفی راههای بسیاری وجود دارد که شما میتوانید از طریق آنها با کاربران و دنبالکنندههای خود ارتباط برقرار کنید. دقت داشته باشید که هر چه شما ارتباط بهتری با دنبالکنندگان داشته باشید، آنها زودتر به مشتری شما تبدیل میشوند.
البته دقت داشته باشید که شما نباید بهصورت مستقیم و به دید مشتری با آنها ارتباط برقرار کنید، بلکه باید آنها را به چشم یک دوست و همراه ببینید تا زمانی که خودشان تمایل به خرید داشته باشند.
علاوهبر برقراری ارتباط با دنبالکنندهها، تبلیغات نیز تاثیرات قابل توجهی بر این موضوع دارند. بنابراین شما باید تبلیغات را به بهترین شکل و بهگونهای که چشمگیر باشد آماده کنید تا از این طریق بازدیدکنندگان و مخاطبان به مشتریهای شما تبدیل شوند.
- هرزگویی و اسپم نویسی
هرزگویی و اسپم نویسی دیگر اشتباه بزرگ در راه اندازی کسب و کار آنلاین است. بنابراین شما باید در هنگام تولید محتوا و مطالب مربوط به کسب و کارتان از هرگونه اسپم یا هرز نویسی جلوگیری کنید. طبق آمار بدست آمده، افراد صفحاتی که تولید محتواهای ضعیفی دارند و احساس میکنند در آنها گزافهگویی وجود دارد، بهراحتی کنار میگذارند.
امروزه به طور متوسط 15 میلیارد پیام اسپم منتشر میشود که هیچ کدام از آنها ارزشی ندارند. بنابراین اگر به دنبال این هستید که مخاطبان خود را به مشتری ثابت تبدیل کنید، هرگز دست به هرز نویسی نزنید و موضوعی را برای تولید محتوا انتخاب کنید که میدانید کاربران از آنها استقبال میکنند و برایشان کاربردی است.
شما باید در هنگام تولید محتوا به موضوعات مهمی اشاره داشته باشید. این موضوعات باید محصولات و خدمات شما را به مخاطبین معرفی کند.
شما میتوانید برای ایده گرفتن از صفحات رقبایی که دارید استفاده کنید، اما توجه داشته باشید که از آنها کپی برداری نکنید؛ زیرا این کار میتواند موجب بیاعتمادی مخاطبان شود. بنابراین ایده بگیرید، آنها را کاملا تغییر دهید و سپس در صفحات خود آنها را منتشر کنید.
- کمتوجهی یا بیتوجهی به موضوع بازاریابی و فروش
کمتوجهی یا بیتوجهی به موضوع بازاریابی و فروش دیگر اشتباه بزرگ در کسبوکار آنلاین است. این موضوع حتی در کسبوکارهایی که مدت زیادی است از کار آنها میگذرد نیز دیده میشود.
در واقع کسبوکارها فکر میکنند که پرداخت هزینه برای بازاریابی یک کار بیهوده و بیفایده است؛ اما باید متذکر شد که یک بازاریابی درست و حساب شده میتواند فروش موفق شما را تضمین کند. بهنوعی دیگر تاثیراتی که بازاریابی بههمراه دارد، پایدار است و برای مدت طولانی باقی خواهد ماند.
در صورتی که اگر از بازاریابی استفاده نکنید، فرآیند فروشتان تنها به چند روز محدود میشود و فروش شما دیگر یک فرآیند ادامهدار و بلند مدت نخواهد بود.
بنابراین حتما پیش از آنکه کسبوکار آنلاین خود را راهاندازی کنید، یک بازاریاب استخدام کنید یا اگر فکر میکنید خودتان از پس این کار بر میآیید، این کار را انجام دهید.
شما باید برند، محصولات و خدمات خود را به مخاطبان معرفی کنید و مطمئن باشید که با انجام این کار فرصتهای فروش موفق و قطعی برای شما فراهم خواهد شد.
- نداشتن یک وبسایت مناسب و حرفهای
یکی از مهمترین فاکتورها برای موفق شدن در زمینه کسبوکار آنلاین داشتن وبسایت حرفهای و مناسب است. بنابراین شما باید یک سایت که هم از لحاظ ظاهری جذاب و دلپذیر است و هم میتواند خدمات جامع و کاملی را در اختیار مخاطبان قرار دهد داشته باشید.
هدف از راهاندازی یک وبسایت برقراری ارتباط بین شما و مخاطبین است. بنابراین لازم است که شما بتوانید هر آنچه میخواهید را بهسادگی و بدون پیچیدگی به کاربر خود انتقال دهید.
همچنین نکات بسیاری وجود دارد که باید در زمان راهاندازی وبسایت به آنها توجه داشته باشید. برای مثال تصویرسازیهایی که انجام میدهید باید قوی و گیرا باشند، سرعت سایت بالا باشد، از رنگهای تند یا نامناسب استفاده نشود، منوهای بیمعنا یا اضافی در سایت قرار نگیرد و…
حال با توجه به اهمیت این موضوع، شما میتوانید برای راهاندازی وبسایت مخصوص کسبوکار خود از افرادی که در این زمینه تخصص دارند کمک بگیرید تا مطمئن باشید که همه چیز طبق اصول پیش خواهد رفت.
توجه داشته باشید که یک وبسایت خوب و حرفهای میتواند سکوی پرشی برای شما باشد، پس دچار این اشتباه بزرگ در راه اندازی کسب و کار آنلاین نشوید و حتما وبسایت خود را راهاندازی کنید.
- وبسایت خود را برای موبایلها بهینهسازی کنید
امروزه بسیاری از کاربران سایتها بهجای استفاده از کامپیوتر و لپتاپ از تلفنهای همراه خود استفاده میکنند و طبق آمار به دست آمده بیشتر بازدیدهای جهانی وبسایتها توسط موبایلها بوده است. با توجه به این موضوع، مطمئنا متوجه اهمیت بهینهسازی وبسایتها برای موبایل شدهاید.
در حقیقت هر تجارتی، چه کوچک و چه بزرگ باید موضوع موبایل مارکتینگ را جدی بگیرد، زیرا بیش از نیمی از بازدیدها توسط موبایلها به ثبت میرسد. حال شاید برای شما سوال پیش آید که منظور از بهینهسازی سایت برای موبایل چیست و یک وبسایت باید چه معیارهایی داشته باشد؟
- وبسایت شما باید بهگونهای باشد که در عرض چند ثانیه بهطور کامل بارگذاری شود. در حقیقت این بدان معناست که محتواهای سایت باید در Responsive یا نسخه واکنش گرا سبک باشند.
- از آنجایی که وبسایتهای نسخه موبایلی فضای کافی برای نمایش تمام اطلاعات را ندارند، بهتر است تمرکز خود را روی نمایش بخشهای اصلی بگذارید تا کاربران به بهترین و مهمترین اطلاعات دست پیدا کنند.
- بخشهای مختلف سایت را بهگونهای طراحی کنید که بهراحتی در دسترس قرار گیرند و کاربر برای استفاده از آنها دچار مشکل نشود.
- ریسک نکردن
دیگر اشتباه بزرگ در راه اندازی کسب و کار آنلاین که باید به آن اشاره کنیم، ریسکپذیری کم است. گاهی اوقات شرایطی برای شما پیش میآید که اگر اتفاق بیفتد، موفقیت بزرگی را برای شما رقم میزند، اما از آنجایی که ریسکپذیری کمی دارید، فرصت پیش آمده را قبول نمیکنید.
البته دقت داشته باشید که منظور از ریسکپذیری این نیست که هر کاری را بدون برنامه و بررسی قبول کنید، بلکه شما باید شرایط را کاملا مورد بررسی قرار دهید و سپس اگر مشکلی را برای شما به همراه نداشت، ریسک انجام آن را بپذیرید.
این موضوع بهقدری اهمیت دارد که بسیاری از بزرگان در رابطه با آن جملاتی را گفتهاند. برای مثال سان تزو، نویسنده کتاب هنر میگوید:« اگر هرگز ریسک نکنی، هرگز پیروز نخواهی شد.»
- کنترل ضعیف شرایط و موجودی
بسیاری از افراد که کسبوکار خود را بهصورت آنلاین راهاندازی میکنند، سود خوبی را به دست میآورند، اما از آنجایی که کنترل درستی بر موجودی و شرایط ندارند به مشکل میخورند.
دقت داشته باشید مهمترین اشتباه بزرگ در راه اندازی کسب و کار آنلاین کنترل ضعیف شرایط و موجودی است. اگر شما نتوانید موجودی خود را بهخوبی کنترل کنید، دچار مشکلات بسیاری در زمینههای گوناگون مانند تامین کالا، محصول و… میشوید که این موضوع نارضایتی مشتریان را به دنبال دارد و به مرور زمان باعث شکست کسبوکار شما خواهد شد.
بنابراین توصیه میشود همیشه بخشی از درآمد خود را به خرید دوباره موجودی کسبوکارتان اختصاص دهید تا مشکلی برای شما پیش نیاید.
جمعبندی
در این مقاله 10 اشتباه بزرگ در راه اندازی کسب و کار آنلاین مورد بررسی قرار گرفت. حال اگر شما به دنبال موفقیت هستید، باید از انجام این موارد خودداری کنید تا به نتیجه دلخواه برسید. البته این موضوع را نیز در نظر بگیرید که سوددهی تجارتهای اینترنتی به زمان نیاز دارد و نباید توقع داشته باشید که در مدت زمان کوتاهی به هر آنچه میخواهید برسید.
بیشتر بخوانید :
نظرات