خیلیها اینروزها با توجه به علاقه افراد به دیجیتال مارکتینگ ، فعالیت استارت آپی خود را شروع میکنند و فکر میکنند موفقیت در این زمینه با تبلیغات گسترده در فضای وب، به همین سادگی است.
برای رسیدن به موفقیت در هر زمینهای، پش از هر چیزی در ابتدا لازم است تا آگاهی و شناخت کافی از آن کار داشته باشیم تا بتوانیم همسو با موفقیت و پشرفت رقبا، در زمینه کاری خود قدرتمند قدم برداریم.
در این مقاله از ویترین سافت همراه شما هستم با 10 استراتژی بازاریابی استارت آپ، اما قبل از شروع، در وحله اول به معرفی استارت آپ میپردازیم تا با معنی و مفهوم استارت آپ بیشتر آشنا شویم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.
استارت آپ چیست؟
درست است که استارت آپ، چهارچوب تعریفی تعیین شده و مشخص شدهای دارد، اما با این وجود برای آن تعاریفی وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
مرکز کسب و کارهای کوچک آمریکا استارت آپ را این گونه تعریف میکند: استارت آپ کسب و کاری است که برپایه تکنولوژی بنا شده است و پتانسیل رشد بسیار بالایی دارد.
تعریف بعدی آن بدین شکل است که میگویند: استارت آپ نهادی است که توسط افراد کم تجربه بوجود آمده است برای ارائه خدمات و محصولاتی که دارای ابهام هستند.
استارت آپها انواع گوناگونی دارند اما برای رسیدن به موفقیت در هرکدام لازم است قبل از شروع با استراتژیهای آن آشنا شوید.
استراتژیهای بازاریابی استارت آپ
آیا تا به حال استارت آپ راه اندازی کردهاید؟ از راه و روشهای بازاریابی آن چقدر اطلاعات دارید؟ اگر شما جزء افراد هستید که به تازگی فعالیت استارتاپی خود را شروع کردهاید، بدانید که برای رسیدن به موفقت در حرفه خود، باید با برنامهریزی پیش بروید.
اما اگر هنوز استراتژی مناسبی برای آن در سر ندارید نگران نباشید،ما در این مقاله با شما هستیم با معرفی 10 استراتژی بازاریابی استارت آپ پس با ما همراه باشید.
استراتژی اول: استفاده از اهداف SMART
اهداف SMART دارای 5 ویژگی اساسی و مهم هستند که در زمان طراحی باید به آنها توجه بسیار ویژهای داشته باشید. این خصوصیات عبارتند از:
- مشخص و خاص بودن Specific))
- قابل دسترس و دست یافتنی بودن (Attainable)
- قابل اندازه گیری بودن (Measurable)
- مرتب بودن (Relevent)
- زمان بندی شده (Timable)
همان طور که گفته شد اهداف SMART در واقع نقشهای است که از دور فعالیت استارت آپی شما را مشخص و تنظیم مینماید. نظم بخشی به تیم، از دیگر مزایای این استراتژی است.
دقت داشته باشید که اهداف SMART برای هر سازمان و یا کسب و کاری کاملا مجزا و منحصربهفرد هستند. بنابراین در نظر داشته باشد اگر یک استراتژی در سازمانی، سودمند بود، لزوما نمیتواند برای شما نیز راه رسیدن به موفقیت باشد.
امروزه در اکثر استارت آپها به دلیل نبود منابع کافی مالی و یا حتی نیروی انسانی، افراد مجبور هستند که در چند پست مشغول به فعالیت باشند. برای مثال امکان دارد مدیر فنی مجموعه علاوهبر این که در بخش طراحی وب سایت فعالیت میکند، بازاریابی و گاهی شبکههای اجتماعی را نیز در دست میگیرد.
بیشتر استارت آپها روی متمرکز شدهاند توسعه محصول خود، اما به نظر شما چه موارد مختلف دیگری هستند که به یک استارت آپ کمک میکند تا به موفقیت دلخواه خود برسد؟
بهتر است بدانید که به جای این که تلاش کند چند مسئولیت را به یک شخص واگذار کنید، بهتر است که معیارهای اساسی و مهم هدفهای خود را پیدا کنید و در قدم بعدی با تلاش فراوان آن را در استراتژی خود قرار دهید.
استراتژی دوم: مشخص کردن مشتری اصلی و پرسونا کسب و کار
در بخش قبلی گفتیم که اهداف SMART به تلاشهای شما جهت میدهند، اما آنچه مهمتر است باید بدانید که برای چه مخاطبانی دارید این کار را انجام میدهید. مخاطب مورد نظر شما چند ساله است؟ تحصیلات او در چه حدی است؟ محل زندگی او در شهر است و یا روستا؟ همیشه دقت داشته باشید برای آن که به نتایج بهتر و مفیدتری دست یابید، لازم است تا مخاطبان خود را شناسایی کنید.
در این قسمت از افرادی که به دنبال جذب آن ها هستید، یک دید کلی دارید که باد درباره آنها با هم تیمیهای خود صحبت کنید و ببینید که سند مکتوب شدهای از پرسونا هدف دارید یا خیر؟ در این مرحله به اهمیت موضوع پرسونا خریدار میرسید.
شاید برایتان سوال باشد که پرسونا چیست؟ پرسونا در واقع همان تصویر مشتری است که از نظر شما مطلوب و عالی است. این تصویر حاصل تحقیقات بازار، مشتریهای فعلی، فرضیهها و پایگاه داده است.
حال سوال بعد این است که پرسونا چه کمکی به شما میکند؟
داشتن پرسونا میتواند به شما کمک کند تا امکان این را داشته باشید که نیازهای مخاطب و چالشها کسب و کار خود را بشناسید و بهتر درک کنید و در نهایت جهت رفع آنها تلاش خود را بالا ببرید. در این مرحله لازم به ذکر است که این مسئله را در نظر داشته باشد که پرسونا شخص حقیقی نبوده و تنها تصویری است برگرفته از ایدهآلهای شما.
حال که به تعریفی خلاصه از پرسونا رسیدید، شاید از خود بپرسید که چه امری سبب شده است تا پرسونا اینقدر در استارت آپ من مورد اهمیت واقع شود؟
در پاسخ به این سوال باید بگویم که پرسونا خریدار است و در طراحی کمپینهای بازاریابی به شما بسیار کمک میکند. بنابراین با این تفاسیر، با تشخیص صحیح پرسونا، شما کمپینی را طراحی خواهید کرد که بر شخص مناسب و در فضا و زمان مناسب متمرکز خواهد شد.
استراتژی سوم: طراحی پیام های شفاف و گیرا
بسیاری از مواقع ممکن است مشتریان به دلیل نداشتن آگاهی از کارایی و مزایای محصول، هیچ علاقهای برای خرید آن نداشته باشند. طراحی یک پیام جامع و کامل که بتواند به طور دقیق توضیح دهد که این محصول و یا خدمات چه ویژگیهایی دارد و چگونه میتواند مشکل و نیاز مردم را رفع کند، کمک زیادی به فروش آن میکند.
در نخستین گام میبایست خود را به جای مخاطب تصور کرده و بدانید که آنها به دنبال چه چیزی هستند و کدام ویژگی محصول میتواند آنها را جذب کند.
در واقع امروزه دیگر افراد گوشی برای شنیدن حرفهای بیهوده و تکراری ندارند و همواره به دنبال پاسخ به سوالات خود، برای رفع نیازهای زندگی هستند. سوال اساسی اغلب این افراد چگونگی رفع نیازهای آنها است. بنابراین بهتر است پیام شما ساده، گیرا و آگاهی دهنده باشد. در این صورت علاوهبر مشتری، اعتماد آنها نیز جذب خواهید کرد.
- استراتژی چهارم: تدوین استراتژی بازاریابی محتوایی به جهت جذب سرنخ
با توجه به مطالب گفته شده قبلی، به احتمال زیاد دوست دارید که شما نیز دارای پنلی باشید که بتوانید با استفاده از آن مشتریهای احتمالی را به سوی وب سایتتان جذب کند.
تولید محتوا جذاب و با کیفیت، اساس و پایه بازاریابی محتوایی است که هدف آن جوابگویی به سوالات، نیازهای مشتری و در نهایت هدایت آنها به سوی خرید است.
در ادامه راهکاری ساده اما اثر بخش را در استارتاپ برا شما مثال خواهم زد. وبلاگ، فضایی بسیار مناسب است که آگاهی از برند را افزایش داده و جذب ترافیک طبیعی را بالا میبرد. دقت داشته باشید که هر وبلاگ نیازمند یک کلمه کلیدی بهینهسازی شده بوده که در نهایت جذب ترافیک را هدفمندتر میسازد.
در تولید محتوا نیز بسیار دقت کنید، زیرا محتوای تولید شده کیفیت و تخصص شما را بازگو میکند و به شما کمک میکند تا جذب سرنخ بهتری داشته باشید.
برای نمونه شما امکان این را دارید که کتابهای الکترونیکی که در حوزه تخصص شما است را بنویسید و با طراحی صفحه لندینگ، آنها را در اختار مخاطب قرار دهید و از طرفی مشخصات شخص نظیر آدرس ایمیل، شماره تلفن و … را دریافت نمایید.
استراتژی پنجم: توزیع محتوا
برخیها بر این باورند که تنها با انتشار محتوا میتوان مشتری جذب کرد. اما این راه درستی نیست و میتوانید برای بالا بردن موفقیت خود، محتوا خود را در شبکههای اجتماعی با افراد دیگر نیز به اشتراک بگذارید و یا از طریق ایمیل آنها را نشر دهید. این استراتژی بایستی جزئی از بازاریابی شما باشد.
استراتژی ششم: تبلیغ، روشی کارآمد جهت گرفتن نتیجه سریع
در واقع بازاریابی و تبلیغات فعالیتی سازمان یافته است که برای جلب نظر افراد به سوی یک عقیده و یا محصول انجام میشود. این فرآیند ارتباطی که بخشی ضروری و مهم در دنیای تجارت است، همواره باید با حقیقت همراه باشد؛ در غیر این صورت اثر عکس در جذب و فروش یک محصول خواهد گذاشت.
امروزه راههای متفاوتی برای تبلیغات به وجود آمده است که هر فردی برای فروش محصول و یا ارائه خدمات خود، از تبلیغات استفاده میکند.
همه این افراد به نوعی تلاش دارند تا با تبلیغات اهمیت کالا و یا خدمات خود و مقایسه برتری آن نسبت به سایر خدمات و محصولات مشابه و همچنین تضمین فروش خود را نشان دهند. توجه داشته باشید که برای دستیابی به موفقیتهای بزرگ و دیده شدن از راه تبلیغات، باید صبور باشید، چراکه این پدیده در کوتاه مدت بدست نمیآید.
روشهای تبلیغات محصول
شما میتوانید برای تبلیغات محصول و یا خدمات خود از روشهای متفاوتی استفاده کنید. در این قسمت به بررسی چند نمونه از آنها میپردازیم.
1– تبلیغات در گوگل
راهاندازی یک وب سایت در گوگل راهی پرکارآمد و البته پرهزینه است. در این روش درواقع با بهکارگیری از کلمات کلیدی گوناگون که پربازدید و پر استفاده است، میتوانید یک برند، محصول و یا خدمات را به مردم معرفی کنید.
گوگل نقش مؤثری در جذب و یافتن مصرفکنندگانی دارد که آماده تصمیمگیری و خرید، بعد از تبلیغ شما هستند. تبلیغ در گوگل میتواند یکی از بهترین گزینههایی باشد که در زمان کمتری، شما را به نتیجه مطلوب برساند.
2-تبلیغات شبکه های اجتماعی
از آنجایی که امروزه میلیونها نفر در شبکههای اجتماعی حضور و فعالیت دارند، این روش میتواند یکی از راههای کم هزینه، برای دیده شدن محصول شما و همچنین معرفی آن به عموم مردم باشد.
شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، فیسبوک، توییتر و… بستری برای فروش محصولات شما هستند. بهتر است در زمان شروع کار خود، از یک بیوگرافی خلاصه و مفید درباره کسب و کار خود، استفاده کنید. اینستاگرام که در کشور ما از محبوبیت بالایی برخوردار است، شاید بهترین گزینه برای تبلیغات در شبکه اجتماعی باشد.
3– تبلیغات بنری
از این نوع تبلیغات میتوان علاوهبر جادهها و خیابانها، در وب سایتها نیز استفاده کرد. حتما تا کنون نوارهای تبلیغاتی که در گوشه و کنار صفحات وب نمایش داده میشود، نظر شما را جلب کرده است. این نوارها «بنر» نام دارند.
استراتژی هفتم: تدوین استراتژی بازاریابی آنلاین برای معرفی کسب و کار
تدوین استراتژی بازاریابی آنلاین، کاملا مناسب برای افرادی است که قصد دارند بیشترین بازخورد را از فعالیتهای خود داشته باشند. دیجیتال مارکتینگ کلیه کارهایی را که میتوانید در فضای بازاریابی آفلاین انجام دهید را در فشای آنلاین انجام میدهد. با این عمل به شما کمک میکند که کسب و کار شما در هر دو فضا ارتقا پیدا کند.
استراتژی هشتم: سنجش و بهبود طول عمر مشتری (clv)
نگهداری و فروش به مخاطب قدیمی بسیار کم هزینهتر و البته سادهتر از جذب مشتری جدید است. بنابراین بهتر است تا میزان clv را همیشه در تحت کنترل داشته باشید.
طراحی و اجرای استراتژی بیش فروشی و از همه مهمتر فروش جانبی میتواند به کیفیت و بهبود کسب و کار شما کمک کند.
استراتژی نهم: داشتن اعتبار بواسطه رضایت مشتری
امروزه فضای وب این امکان را در همگان قرار داده است تا بتوانند به کلیه اطلاعات دسترسی پیدا کنند. همانطور که میدانید اعتبار عالی و قوی کمک بسیار بزرگی به پیشرفت کاری شما میکند، اما از طرفی آوازه ضعیف و بد نیز میتواند روی کسب و کار شما تاثیر منفی بگذارد. پیشنهاد میشود تا با ارائه محصولات با کیفیت، تصویری مثبت در فضای آنلاین از خود برجای بگذارید.
استراتژی دهم: ایجاد سیستم معرف
مشتریهایی که به واسطه فردی معرف به سوی شما کشیده میشوند، اغلب تصادف و طبیعی هستند. برای بهبود این استراتژی میتوانید با ساخت سیستم معرف، تمامی مشتریهای خود را تشویق کنید تا شما نیز به دوستان خود معرفی کنند.
8 ترفند در سال 2021
استراتژیهای گفته شده در قسمت قبل تنها راهی بودند برای پیشرفت کاری شما. حال برای درک بهتر موفقیت استارت آپی با بازاریابی، 8 ترفند را به شما خواهم گفت. این ترفندها عبارتند از؛
1. به کارگیری تبلیغات کلیکی جهت دستیابی به کاربران جدید
2. استفاده از شبکهها اجتماعی حهت رسیدن به مشتری
3. سرمایه گذاری جمعی
4. جایگزینی رویدادهای مجازی به جای کنفرانس حضوری
5. تولید محتوا توسط کاربرد
6. تولید محتوا سئو شده به منظور جذب مخاطب هدف
7. اجرا سیستم بازاریابی ارجاعی
8. رایگان در اختیار گذاشتن نسخه ای از محصول خود
کلام آخر
در ابن مقاله سعی کردیم با 10 استراتژی کاربردی و هدفمند را برا شما بازگو کنیم تا بتوانید برای پیشرفت در استارت آپ خود از آن استفاده کنید. امید است این مطالب برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد. ضمن تشکر از همراهی شما تقاضا میکنیم نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.
بیشتر بخوانید :
نظرات